Κερατσίνι: Στάση εργασίας στο σχολείο με το θετικό κρούσμα σε μαθητή

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι καθηγητές του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου, μετά το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε μαθητή του σχολείου.

Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση χθες, καθώς ο μαθητής είχε αρχικά διαγνωστεί αρνητικός και πήγε στον αγιασμό του σχολείου, αλλά στη συνέχεια σε νέο τεστ που του έγινε, βρέθηκε θετικός. Είχε έρθει ωστόσο σε επαφή με τους καθηγητές του και μαθητές του σχολείου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του.

Οι καθηγητές αποφάσισαν ωστόσο να προχωρήσουν σε στάση εργασίας, καθώς καταγγέλλουν πως «δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των υπόλοιπων μαθητών» και ζητούν «την άμεση λήψη μέτρων, την ιχνηλάτηση των επαφών και τη διενέργεια τεστ σε όλους όσους ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα, κάτι για το οποίο δεν έχει υπάρξει απόφαση».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά κηρύσσει στάση εργασίας την Παρασκευή 18/9 για τις 3 πρώτες ώρες του ωραρίου στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη, επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, που δεν έλαβαν για μέρες κανένα ουσιαστικό μέτρο ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού (και) στο συγκεκριμένο σχολείο, παρά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος από τη Δευτέρα 14/9 και παρά τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών του σχολείου και της ΕΛΜΕ Πειραιά (βλέπε και ανακοίνωση της ΕΛΜΕ με αριθμό 103/16-09-2020).

Απαιτεί για μια ακόμα φορά την άμεση λήψη μέτρων, την πραγματοποίηση ιχνηλάτησης και τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που ήρθαν σε επαφή με το μαθητή που νόσησε, τη μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη.

Επιβεβαιώνεται και με αφορμή το συγκεκριμένο σχολείο (όπως και με τα άλλα δυο περιστατικά που έχει αναδείξει η ΕΛΜΕ), ότι κάνουν τα ιατρικά πρωτόκολλα «λάστιχο», αρνούνται να αναλάβουν την στοιχειώδη κρατική ευθύνη (μείωση του αριθμού των μαθητών, αντίστοιχες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών), θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού».

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΡΟΥΣΜΑ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΑΘΗΤΗΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!