Κεραμέως: Στο «τραπέζι» το άνοιγμα των φροντιστηρίων -Τι είπε για προαγωγικές εξετάσεις

Η επαναλειτουργία των φροντιστηρίων και η  διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια έχουν τεθεί στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 η Νίκη Κεραμέως.

«Δεν έχουμε εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών. Κι αυτό είναι κάτι που έχει τεθεί προς συζήτηση, θα τεθεί και τις επόμενες μέρες εκ νέου. Για την ώρα δεν έχουμε πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών. Στα φροντιστήρια έχουμε ανάμιξη διαφορετικών ομάδων μαθητών. Μπορεί κάλλιστα με το εργαλείο του self test ή με άλλα μέτρα προστασίας και πρόληψης να πάμε προς τα εκεί. Αυτή τη στιγμή η επιτροπή εξετάζει σε συστηματική βάση αυτό το μέτρο και θα μας ενημερώσει εφόσον θεωρεί ότι μπορεί να μας δώσει την εισήγηση για να προχωρήσουμε» επισήμανε.

Για τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης, η υπουργός είπε ότι «ο στόχος είναι να ανοίξουν μετά το Πάσχα, αλλά θα συζητηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες με την επιτροπή των ειδικών».

Υπό συζήτηση οι προαγωγικές εξετάσεις

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, πότε θα ανοίξουν και θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω», συμπλήρωσε.

«Κανονικά εντός Ιουνίου θα γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Μέλημά μας να περιοριστεί η όποια αναστάτωση έχει προκληθεί στους υποψηφίους από τον κορονοϊό» υπογράμμισε.

Self test: Πάνω από 70% η εγκυρότητα των τεστ

Επιπλέον, η Νίκη Κεραμέως μίλησε για τα self test, τονίζοντας ότι:

«Είναι σχεδόν συντριπτική η ανταπόκριση των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα τεστ και η εγκυρότητα των τεστ αποδεικνύεται σε πάνω από 70%, ενώ στα τυχόν ψευδώς αρνητικά, μιλάμε για λιγότερα από 1 στις 1.000 πιθανότητα. Εντοπίστηκαν εγκαίρως περίπου 600 άνθρωποι, οι οποίοι κυκλοφορούσαν δίχως να ξέρουν ότι είναι φορείς του ιού και σήμερα θα ήταν στα σχολεία. Αυτοί οι 600 θα είχαν εν δυνάμει μεταδώσει τον ιό σε χιλιάδες» πρόσθεσε.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!