Καταγγελίες της «Δράσης» για κομματικούς διορισμούς στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Η «Δράση» με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη διοίκηση του ΕΑΠ για κομματικούς διορισμούς, καλώντας την κυβέρνηση να αποπέμψει άμεσα τη διοίκηση του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και τον πρόεδρό της Βασίλη Καρδάση.

Διευκρινίζεται ότι η διοίκηση του ΕΑΠ -σε αντίθεση με τις διοικήσεις των υπολοίπων πανεπιστημίων- είναι διορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Δράση»:

Στις 2/10/2017 ενόψει της ανακοινώσεως των αποτελεσμάτων για την επιλογή μελών συνεργαζόμενου εκπαιδευτικού προσωπικού με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΠ έγραψε δανειζόμενος από τον Καραγκιόζη τη φράση:“Ω ρε γλέντια σήμερα!!!” προσθέτοντας ένα μεγάλο κόκκινο Χ. Το τι επακολούθησε επιβεβαίωσε πλήρως τη χυδαία ανάρτηση του ανεκδιήγητου προέδρου. Σήμερα ο πρόεδρος της Δ.Ε. απειλεί με ανακοίνωσή του έγκριτους πανεπιστημιακούς που λοιδώρησαν τα πεπραγμένα αυτού και της κομματικής διοίκησή του.

Δεν αναφερόμαστε στην καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Όπως αποδείχθηκε δεν ήταν τυχαία αλλά ηθελημένη καθώς το “μαγείρεμα» ήταν δύσκολο. Οι επιλογές ΣΕΠ που ανακοινώθηκαν αποτελούν μνημείο ανεπάρκειας, ασυδοσίας, και στυγνού κομματισμού.

Σε όσες θεματικές ενότητες εκδόθηκαν αποτελέσματα οι αποφάσεις κατάταξης στους πίνακες αξιολόγησης είναι σε μεγάλο βαθμό αναιτιολόγητες ενώ καταστρατηγούνται ευθέως ακόμη και τα έωλα κριτήρια που οι ίδιοι θέσπισαν. Στις περισσότερες περιπτώσεις μοριοδοτούνται αυθαίρετα υποψήφιοι εις βάρος άλλων με περισσότερα τυπικά προσόντα. Ενδεικτικά και μόνο χρησιμοποιείται αυθαίρετα το κριτήριο της “διαθεσιμότητας” για να δικαιολογηθεί η “σφαγή των ικανών” προς χάριν των αναξίων.

Τέλος μεταξύ των κριτηρίων που η Δ.Ε. έχει θεσπίσει για να απορρίψει το άξιο προσωπικό υπέρ των προερχόμενων από τον κομματικό σωλήνα είναι το περίφημο κριτήριο «20-Τ”. Όπου Τ είναι ο αριθμός ακαδημαϊκών ετών που ο υποψήφιος είχε σύμβαση ΣΕΠ με διδασκαλία σε τμήμα φοιτητών του ΕΑΠ.

Το κριτήριο της «ανανέωσης», όπως κατ΄ευφημισμόν το βάφτισαν παραβιάζει όμως απροκάλυπτα την προστατευόμενη από το άρθρο 103 του Συντάγματος αρχή της αξιοκρατίας που τόσο μισεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κατ΄επέκταση η κομματική διοίκηση του ΕΑΠ.
20-T=Κομματικοί διορισμοί.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΔΡΑΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!