καταγγελία-περιστέρι-έβαλαν-μαθητές-323327
ΠΑΙΔΕΙΑ | 22.09.2022 | 08:05

Καταγγελία-Περιστέρι: Έβαλαν μαθητές να κάνουν τους μεταφορείς

Τους…μεταφορείς έκαναν οι μαθητές, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα της συστέγασης σχολείων και της μετεγκατάστασης του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Περιστερίου στο 14ο Γυμνάσιο, σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Η ανακοίνωση:

Σε αναμονή της τοποθέτησης των εκπαιδευτικών έως το τέλος του Σεπτέμβρη για την κάλυψη των κενών από ότι φαίνεται η κυβέρνηση ψάχνει να βρει και άλλους τρόπους εκτός από τις προσλήψεις.

Όπως να συστεγάζουν δύο σχολεία και μετακινούν ένα τρίτο και το κυριότερο χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Από την 1η Σεπτεμβρίου που ανακοινώθηκε η συστέγαση του 14ου Γυμνασίου, του 11ου Λυκείου και η μεταστέγαση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. με πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και αποδοχή του Δήμου Περιστερίου, οι Σύλλογοι Γονέων, η Ένωση Γονέων, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και η ΕΛΜΕ Περιστερίου. δίνουν τον δικό τους αγώνα προκειμένου να μην προχωρήσουν αυτές οι αποφάσεις με συνελεύσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τον Δήμο Περιστερίου.

Όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για το στοίβαγμα των μαθητών Γυμνασίου & Λυκείου για ακόμα μια φορά αποδεικνύουν το «κοινωνικό τους πρόσωπο» απέναντι στους μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ..

Με την ίδια αναλγησία που διακρίνει τις Κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια και με μηδενικές προδιαγραφές προκρίθηκε και αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. στο 14ο Γυμνάσιο για να «λυθεί» πρόχειρα το πρόβλημα της πλήρους ανάπτυξης του σχολείου, το οποίο χρειάζεται πλέον περισσότερες από 25 εννεαμελής αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, χώρους συμβουλευτικής, τουαλέτες ΑΜΕΑ, ράμπες προσβασιμότητας, αίθουσα νοσηλείας κατάλληλα στελεχωμένη, κλπ..

Σήμερα δεν δίστασαν να βάλουν τους ίδιους τους μαθητές να κάνουν τους μεταφορείς!!! Με εντολή της Διεύθυνσης του σχολείου υποχρέωσαν τα παιδιά να μεταφέρουν τα θρανία προκειμένου να τα πάρει η μεταφορική!!!

Με την παρέμβαση των γονιών σταμάτησε κάθε τέτοια κίνηση και έδιωξαν την μεταφορική!!!

Η συλλογική και οργανωμένη παρέμβαση έχει αποτέλεσμα.

Το θετικό αποτέλεσμα της πολύμορφης προσπάθειας των γονιών του 9ου Δημοτικού Αιγάλεω & της Ένωσης Αιγάλεω μας γεμίζει αισιοδοξία και παραδειγματιζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα μέσα στα σχολεία.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων του 14ου Γυμνασίου, του 11ου Λυκείου, του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και της Ένωσης Γονέων Περιστερίου.