Καρδίτσα: Εκπαιδευτικός ήθελε να γίνει Διευθυντής και πήγε στα δικαστήρια

Στις 06/11/2018 εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας υπόθεση με κατηγορούμενους 7 εκπαιδευτικούς της Καρδίτσας που μέλη του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Νομού Καρδίτσας, μπήκαν στο στόχαστρο άλλου εκπαιδευτικού, διότι το 2011 δεν τον βαθμολόγησαν όπως αυτός περίμενε για να γίνει διευθυντής σχολείου. Η μηνυτής υποστήριζε ότι η διαδικασία δεν έγινε σωστά και πως κάποιοι ευνοήθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Τελικά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας αθώωσε τους κατηγορημένους.

Προ διετίας από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας κρίθηκαν ένοχοι, διευθύντρια κι έξι μέλη του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Καρδίτσας (εκ των οποίων δύο διορισμένοι, δύο αιρετοί, δύο σχολικοί σύμβουλοι) διότι το 2011, κατά την προσωπική συνέντευξη ενός υποψηφίου για τη θέση διευθυντή τον βαθμολόγησαν με βαθμό 10.86 (με άριστα το 15) λαμβάνοντας υπόψη, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, μόνο όσα στοιχεία μοριοδοτήθηκαν ως τυπικά προσόντα χωρίς να συνυπολογισθούν ως ουσιαστικά προσόντα οι υπόλοιπες σπουδές και δραστηριότητές του. Κάτι τέτοιο έγινε σύμφωνα με το πρώτο δικαστήριο εν αντιθέσει με το σύνολο σχεδόν των συνυποψήφιών του, οι οποίοι παρά το γεγονός πως δεν διέθεταν ανάλογα προσόντα, έλαβαν μεγαλύτερη βαθμολογία. Ως αποτέλεσμα ήταν να υπολείπεται αυτός στη γενική κατάταξη.

Στη συνέχεια ο συγκεκριμένος υποψήφιος, όπως αναφέρεται στην πρωτόδικη απόφαση, αιτήθηκε να μάθει τη βαθμολογία με αιτιολογία να πάρει ηχητικό αντίγραφο της συνέντευξής του για να υποβάλει ένσταση. Του δόθηκε η βαθμολογία που πήρε από κάθε βαθμολογητή, αλλά όχι το ηχητικό αντίγραφο. Τον Νοέμβρη του 2016 τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 8 μηνών έκαστος με τριετή αναστολή.

Οι κατηγορούμενοι έκαναν έφεση και τελικά το εφετείο τους αθώωσε. Ο μηνυτής όμως δεν σταμάτησε εκεί και έκανε αίτηση αναίρεσης της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο που αποφάσισε τελεσίδικα. Συγκεκριμένα το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα με εισηγήτρια την Αρεοπαγίτη ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ – ΤΣΙΧΛΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΚΗ, συζήτησε την υπόθεση και εξέδωσε την απόφαση 313/15-02-2019 και απέρριψε την αίτηση αναίρεσης.

alithianews.gr

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΗΝΥΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!