Καμπάνια για “ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ/ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ”

Εκπαιδευτικοί και γονείς μας γνωστοποίησαν διαδικτυακή εκστρατεία – καμπάνια που βρίσκεται σε εξέλιξη με αίτημα να μην ανοίξουν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια μέχρι τον Σεπτέμβρη λόγω της πανδημίας.

Η εκστρατεία φέρει τον τίτλο ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ/ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ (εδώ):

“Γίνεται παγκόσμια/ πανευρωπαϊκή προσπάθεια τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή της άρσης των περιορισμών λόγω της πανδημίας.  Δηλαδή οι μαθητές/ φοιτητές να γίνουν τα πειραματόζωα στο δρόμο προς την επαναφορά στην κανονικότητα (μιας και η νοσηρότητα και θνητότητα των παιδιών, εφήβων και νέων είναι πολύ μικρότερες αυτών των ενηλίκων/ γηραιότερων). Αυτό παρά το γεγονός ότι σε χώρες όπου γίνονται μαζικά τεστ, έχει βρεθεί σημαντικό ποσοστό φορέων νεαρής ηλικίας και η κοινωνικότητα τους είναι ένας ισχυρός πολλαπλασιαστικός παράγοντας μετάδοσης του ιού.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (μια χώρα όπου δεν γνωρίζουμε αν ο πληθυσμός έχει αναπτύξει ανοσία και μια χώρα με περιορισμένες δυνατότητες μαζικής νοσοκομειακής περίθαλψης). Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τον 1-1.5 μήνα πρόσθετης εκπαιδευτικής δραστηριότητας για τους μαθητές και φοιτητές.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν και πρέπει να γίνουν χωρίς να ανοίξουν τα σχολεία για μαθήματα. Το φοιτητικό εξάμηνο μπορεί και πρέπει να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί διαδικτυακά. Οι εξετάσεις των φοιτητών μπορούν και πρέπει να γίνουν διαδικτυακά.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ)”

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΑΜΠΑΝΙΑ, ΚΛΕΙΣΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!