Γρήγορο Ιnternet για 50.000 πρωτοετείς φοιτητές

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την επιχορήγηση ευρυζωνικών συνδέσεων στο Διαδίκτυο απο πρωτοετείς φοιτητές. Η ΚΥΑ υπογράφεται από τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και στόχος της είναι η μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και χάσματος και η αύξηση της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας.

Ειδικότερα η δράση θα ενισχύσει περίπου 50.000 πρωτοετείς φοιτητές προκειμένου να αποκτήσουν ευρυζωνική πρόσβαση μέσω δικτύου είτε σταθερού είτε κινητού σημείου.

Εμφαση δίνεται κυρίως στις συνδέσεις κινητού σημείου, όπου οι δικαιούχοι θα αποκτήσουν μια σύνδεση δεδομένων μέσω δικτύου 3ης ή 4ης γενιάς.

Το κόστος της δράσης θα ανέλθει σε 1,8 εκατ. ευρώ και στόχος είναι σχεδόν κάθε πρωτοετής φοιτητής να λάβει βοήθημα 36 ευρώ μέσα σε ένα έτος, δηλαδή 3 ευρώ ανά μήνα. Το βοήθημα αυτό, μέσω κουπονιού, ο κάθε δικαιούχος θα μπορεί να το εξαργυρώσει αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό σε μια επιχείρηση τηλεπικοινωνιών της χώρας. Η δράση θα καλύψει περίπου 50.000 από τις 70.000 πρωτοετών φοιτητών της ακαδημαϊκής περιόδου 2016-17.

Η χρηματοδότηση της δράσης θα γίνει από τα αποθεματικά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, ενώ η υλοποίησή της από το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το οικονομικό αντικείμενο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 31/12/2018.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ, 50000 ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!