ΡΟΗ
προηγ επομ

Έβρος: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Χωρίς σοβαρά προβλήματα φαίνεται ότι ξεκινά η σχολική χρονιά από τη Δευτέρα, καθώς έχει ήδη τοποθετηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τα κενά και το πρόγραμμα των ειδικοτήτων. Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Θεσσαλία Κεχαγιά, κάνοντας λόγο για μια «ομαλή χρονιά», καθώς, όπως είπε, «όλα έγιναν πιο νωρίς» και οι εκπαιδευτικοί είτε έχουν ήδη παρουσιαστεί είτε παρουσιάζονται σήμερα και τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την κ. Κεχαγιά, σήμερα τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί των εικαστικών και της θεατρικής αγωγής και τα μόνα κενά που πιθανά θα υπάρξουν τις πρώτες ημέρες είναι στην ειδικότητα των αγγλικών, και για αυτά όμως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις πλήρωσης.

Όσον αφορά τη Β’ βάθμια Εκπαίδευση, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, Στέργιος Αποστολακούδης, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει οι τοποθετήσεις 13 αναπληρωτών και η Διεύθυνση έχει ζητήσει άλλους 25, οι οποίοι αναμένεται να προσληφθούν πολύ σύντομα, από τη δεύτερη φάση προσλήψεων που σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο από την ερχόμενη εβδομάδα. Τα κενά που διαπιστώνονται στα σχολεία της δευτεροβάθμιας του Έβρου αφορούν σε 6 θέσεις φιλολόγων, 6 θέσεις μαθηματικών, 6 θέσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης και περίπου άλλες τόσες στις ειδικότητες καλλιτεχνικών και μουσικής. «Οι προεργασίες έγιναν νωρίτερα από άλλες χρονιές και τα προβλήματα θα είναι λιγότερα φέτος», υποστήριξε ο κ. Αποστολακούδης κλείνοντας.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΕΝΑ, ΕΒΡΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!