ΕΛΜΕ Πειραιά: Παράσταση διαμαρτυρίας- Να εγκριθούν τα ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας με σκοπό να εγκριθούν τα ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Πειραιά. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

άλλη μία σχολική χρονιά ήδη ξεκίνησε με το στοιχείο της αβεβαιότητας για χιλιάδες συναδέλφους, αλλά και μαθητές. Πολλοί εκπαιδευτικοί τέτοιες μέρες βιώνουν το άγχος της τοποθέτησής τους σε κάποιο σχολείο, άλλοι αναμένουν ακόμα τη β΄ φάση των αποσπάσεων, ώστε να βρεθούν κοντά στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, ενώ χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές περιμένουν εναγωνίως μια απάντηση για το αν θα έχουν και φέτος δουλειά ή όχι. Παράλληλα, συνεχίζεται η τακτική του υπουργείου να χαρακτηρίζει τμήματα ως ολιγομελή, που φέτος, εκτός από τα ΕΠΑΛ, διευρύνθηκε και  για τα ΓΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Και στον Πειραιά μια σειρά τμήματα αυτή τη στιγμή δεν έχουν πάρει έγκριση και θεωρούνται “κομμένα”.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά, με αφορμή και τη δημοσιοποίηση του χρονοδιαγράμματος από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ, να τηρηθεί σωστά η διαδικασία των τοποθετήσεων και ως προς τη σειρά της τοποθέτησης, αλλά και ως προς το δοθέν χρονικό πλαίσιο των αιτήσεων και των ενστάσεων, το οποίο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα  φαίνεται να είναι ιδιαίτερα πιεστικό και φυσικά ασύμφωνο με όσα ορίζει για τη διαδικασία των αιτήσεων το αντίστοιχο Π.Δ. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα τμήματα σε πολλά σχολεία είναι υπό διαμόρφωση, γίνεται κατανοητό, όπως τονίζουμε κάθε χρόνο, ότι πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος που προβλέπεται, ώστε να ικανοποιηθούν και οι αιτήσεις των συναδέλφων, αλλά και οι ανάγκες των σχολείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εγγραφές/μεταγραφές μαθητών βρίσκονται σε εξέλιξη, γεγονός  που μπορεί να τροποποιήσει τον αριθμό των τμημάτων σε ένα σχολείο. Το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί και στον προϊστάμενο της ΔΙΔΕ Πειραιά σε επικείμενη συνάντησή που θα έχει το ΔΣ μαζί του, για την οποία θα υπάρχει και αντίστοιχη ανακοίνωση, όταν αυτή πραγματοποιηθεί.

Παράλληλα καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τους συναδέλφους, στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 10/9 στις 13.00 απαιτώντας τα παρακάτω:

  • Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς
  • Άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών στα σχολεία με πρόσληψη αναπληρωτών σε μια και ολοκληρωμένη φάση.
  • Πραγματοποίηση της Β΄ φάσης αποσπάσεων άμεσα.
  • Έγκριση  όλων των εναπομεινάντων ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ.
ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!