ΕΛΜΕ Πειραιά: Αναγκαία η στελέχωση των εξεταστικών κέντρων για τις Πανελλαδικές

Μεγάλες καθυστερήσεις κατά την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων στο εξεταστικό κέντρο της Ραλλείου λόγω έλλειψης Συντονιστών, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά κάνει λόγο για μια απαράδεκτη κατάσταση καθώς δημιουργήθηκαν καταστάσεις υψηλού άγχους σε πολλούς εξεταζόμενους, ενώ όλοι, τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιτηρητές και οι εξεταστές, βίωσαν μια απάνθρωπη ταλαιπωρία. Μάλιστα όπως αναφέρει, πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μεγάλες, αλλά όχι απρόσμενες, καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν κατά την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων των Φυσικώς Αδυνάτων (Φ.Α.) μαθητών στο εξεταστικό κέντρο της Ραλλείου.
Αιτία για τις καθυστερήσεις αυτές αποτέλεσε για άλλη μία φορά η έλλειψη Συντονιστών στο εξεταστικό κέντρο της Ραλλείου, με τη δικαιολογία ότι αυτό αποτελεί τυπικά παράρτημα του εξεταστικού κέντρου που λειτουργεί στο Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου.

Το ζήτημα αυτό, ωστόσο, δεν είναι καινούριο.

Πριν δύο χρόνια, ξανά η ΕΛΜΕ με ανακοίνωση της (125/31-05-2017), είχε επισημάνει το ίδιο ζήτημα, τότε για το εξεταστικό κέντρο που είχε λειτουργήσει στο 7ο ΓΕΛ Πειραιά.

Οι συνέπειες της μη πλήρους στελέχωσης όλων των εξεταστικών κέντρων, λόγω περικοπών και υποχρηματοδότησης, είναι τεράστιες για μαθητές και εκπαιδευτικούς που παίρνουν μέρος στη διαδικασία.

Οι τελευταίοι εξεταζόμενοι και φυσικά οι αντίστοιχοι επιτηρητές και εξεταστές, τελείωναν όχι νωρίτερα από τις 16:00!

Αυτό σημαίνει ότι οι εξεταζόμενοι μαθητές αντιμετώπιζαν τεράστιες και βασανιστικές αναμονές από την ώρα που τελείωναν την προετοιμασία τους (ώρα δυνατής αποχώρησης ήταν στις 10:00, ώρα λήξης στις 12:00) μέχρι την ώρα που καλούνταν για εξέταση από την αντίστοιχη επιτροπή.

Η αναμονή αυτή αποσυντόνιζε εντελώς τα παιδιά, πολλά από τα οποία οδηγούνταν στα όρια της αντοχής τους. Με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες των εξεταζόμενων ΦΑ, των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης οποιουδήποτε κλιματιστικού μέσου, δημιουργήθηκαν καταστάσεις υψηλού άγχους σε πολλούς εξεταζόμενους, ενώ όλοι, τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιτηρητές και οι εξεταστές, βίωσαν μια απάνθρωπη ταλαιπωρία. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια με τα οποία οι ίδιοι οι μαθητές παρουσίασαν την κατάσταση: «γιατί μας παίρνουν πίσω με αυτόν τον τρόπο, αυτό που αναγνωρίζουν ότι είναι δικαίωμά μας;»

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, τόσο για μια αντικειμενικά ευαίσθητη ομάδα υποψηφίων, όσο και για τους επιτηρητές και εξεταστές τους, που ξεπερνούσαν τις 8 ώρες φυσικής παρουσίας στο εξεταστικό κέντρο, χωρίς μάλιστα να τούς προσφέρεται ούτε καν ένα μπουκαλάκι νερό!

Ο ορισμός Συντονιστή είναι απαραίτητος για την ομαλή διενέργεια των Εξετάσεων Φ.Α., ενώ είναι απαραίτητη η παρουσία του στο χώρο από την αρχή στους μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση όλων των εξεταστικών κέντρων, ώστε να μην επαναληφθούν τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα!»

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΑΛΛΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ, ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2019


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!