ΕΛΜΕ: Εδώ και τώρα η συνέχιση του αγώνα στις Γενικές Συνελεύσεις - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
20
Νοέμβριος
Back

ΕΛΜΕ: Εδώ και τώρα η συνέχιση του αγώνα στις Γενικές Συνελεύσεις

Κάλεσμα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει άμεσα Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική Συνέλευση προέδρων απευθύνουν με δήλωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαίο όσο ποτέ ο κλάδος να πάρει θέση με τη μαζική συμμετοχή του στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ ώστε να άρει το αδιέξοδο στο οποίο μας έχει οδηγήσει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν πάρει σχετικές απόφαση: 1) Πειραιάς, 2) Κέρκυρα, 3) Λευκάδα, 4) Λάρισα, 5) Περιστέρι, 6) Φωκίδα, 7) Χανιά, 8) Καβάλα, 9) Γ’ Θεσ/νίκης, 10) Δ’ Θεσ/νίκης, 11) Ελευσίνα, 12) Πρέβεζα, 13) Γ’ Αθήνας, 14) Ε’ Θεσ/νίκης, 15) Δ’ Ανατολικής Αττικής, 16) Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, 17) Καλλιθέας, 18) Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, 19) Ηλείας, 20) Κεφαλονιά, 21) Ικαρία, 22) Β’ Αχαΐας, 23) Β’ Δωδ/σου, 24) Φθιώτιδας, 25) Ρέθυμνο, 26) Εύβοια, 27) Νότιας Αθήνας, 28) Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, 29) Β’ Έβρου, 30) Λήμνος, 31) Ζάκυνθος, 32) Σάμος. Η ΑΣΕ καλεί και τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχη απόφαση για τη συνέχεια του αγώνα.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είναι απαράδεκτο αυτός ο μεγαλειώδης αγώνας που δίνουμε εδώ και 2 χρόνια ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, επιτίθεται στα εργασιακά δικαιώματά μας, να αναστέλλεται με ευθύνη των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι χιλιάδες συνάδελφοι, που μαζί δώσαμε τη μάχη όλο το προηγούμενο διάστημα, νιώθουν ξεκρέμαστοι, εγκαταλελειμμένοι απέναντι στη διοίκηση και τις αφόρητες πιέσεις που ασκεί το υπουργείο Παιδείας καθημερινά βομβαρδίζουν τόσο τις ΕΛΜΕ όσο και την ΟΛΜΕ με το ερώτημα “Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτό το έκτρωμα της λεγόμενης αξιολόγησης, τι να κάνουμε;”.

ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ αφού πρώτα συμμάχησαν προκειμένου να σταματήσουν την απεργία-αποχή, την πιο κρίσιμη ώρα της μάχης, τότε που ήταν πραγματικά στριμωγμένη η κυβέρνηση, δεν σεβάστηκαν ούτε καν το 54% των ΕΛΜΕ που ψήφισαν τη συνέχειά της στη Γενική Συνέλευση των προέδρων της 16ης Οκτωβρίου, κορόιδεψαν τον κλάδο, λέγοντάς του ψέματα ότι “…θα συνεχιστεί ο αγώνας κατά της αξιολόγησης με άλλους τρόπους…” με βάση την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 17 Οκτωβρίου.

Εδώ και 3 εβδομάδες περιμένει ο κλάδος την απόφαση της Ομοσπονδίας για τους περιβόητους άλλους τρόπους!!! “Σφυρίζουν” αδιάφορα για το πώς θα συνεχίσει ο κλάδος τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και αυτή η στάση των συγκεκριμένων παρατάξεων δεν είναι προϊόν αδυναμίας προτάσεων ή συγκλίσεων, αλλά πολιτικής στόχευσης να εφαρμοστεί η αξιολόγηση διά της “διολισθήσεως”.

Η πιο τρανή απόδειξη για τις προθέσεις τους είναι η κάθετη άρνηση των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ επί 3 συνεχόμενα Διοικητικά Συμβούλια στην πρόταση της “Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών” για σύγκληση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ και έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Προέδρων για να αρθεί το αδιέξοδο.

Τώρα είναι η ώρα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι συνάδελφοι και οι ΕΛΜΕ. Η “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών” στηρίζει με όλες τις δυνάμεις την πρωτοβουλία πάνω από 30 ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα που καλούν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ με βάση το άρθρο 34 του καταστατικού της Ομοσπονδίας και με θέμα “Τον καθορισμό της στάσης του κλάδου και τα αγωνιστικά βήματα απέναντι στην αξιολόγηση”».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!