εκπαιδευτικοί-απεργίες-πορείες-κατ-736481
ΠΑΙΔΕΙΑ | 11.10.2021 | 08:20

Εκπαιδευτικοί: Απεργίες & πορείες κατά της αξιολόγησης

Ως αντίδραση  στην αξιολόγηση πραγματοποιούνται σήμερα πορείες εκπαιδευτικών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Συγκεκριμένα, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αντιδρούν στην αξιολόγηση και πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία ενώ στις πορείες το Συντονιστικό Οργάνου μαθητών έχει ανακοινώσει ότι θα πάρουν μέρος και μαθητές.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο, από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, να πάνε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο Εφετείο Αθηνών.

Η υπουργός Παιδείας κατέθεσε αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης

Με την δικαστική απόφαση , που ανακοίνωσε η κ. Νίκη Κεραμέως μέσω Twitter, κρίνεται παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ, για τη Δευτέρα, μέσω της οποίας οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση

Η μετωπική σύγκρουση υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, με αφορμή την αξιολόγηση ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα, όταν το υπουργείο έδωσε άμεση απάντηση στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καταθέτοντας αντέφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε ως παράνομη την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για σήμερα , αλλά όχι άμεσα εκτελεστέα.

ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ προσέφυγαν στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου και η έφεση ορίστηκε να εκδικαστεί αρχικά τον Ιανουάριο του 2022 αλλά με την αντέφεση του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε προκειμένου να εκδικαστεί το συντομότερο η υπόθεση, αυτή θα δικαστεί τελικά σήμερα.