ΕΚΠΑ: Δεύτερη σύσκεψη ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, με ανακοίνωσή του απευθύνει πρόσκληση στην δεύτερη σύσκεψη συλλογικοτήτων με αφορμή την νέα ποινική δίωξη εργαζομένων και φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2018 στις 4.30 μ.μ.στο Κεντρικό Κτήριο ΕΚΠΑ. Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη συλλογικοτήτων, σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητών, με αφορμή την ποινική δίωξη 4 αγωνιστών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με στόχο την δημιουργία καμπάνιας ενημέρωσης και δράσης ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Οι διωκτικοί μηχανισμοί του κράτους ασχολούνται με τη συνδικαλιστική δράση των εργαζόμενων του ΕΚΠΑ από την εποχή της πολύμηνης απεργίας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις το 2013 και έκτοτε δεν σταμάτησαν. Η βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, συνεχίζει αμείωτη την παραγωγή της, με στόχο τον περιορισμό και την καταστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Στις 13 Μαρτίου 2018 δικάζονται στο Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι Αθηνά Αλεξανδρή και Βανέσσα Πεντογάλου, συνάδελφοί μας, και ο Παναγιώτης Σωτήρης, διδάσκων στο ΕΑΠ, πρώην μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ. Κατηγορούνται ότι «υποχρέωσαν διά της βίας τον Θ. Φορτσάκη να παραμείνει παρά τη θέλησή του, για βραχύ χρονικό διάστημα, εντός της αίθουσας όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Συγκλήτου της 30/10/2014 καθώς με το σώμα τους έφραζαν την πόρτα και στη συνέχεια κλείδωσαν αυτή, εξαναγκάζοντάς τον με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει, ακουσίως, περιορισμένος για βραχύ χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να στερηθεί κατά το χρόνο αυτό, χωρίς τη θέλησή του, την ελευθερία της κίνησης».

Ο τέως πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Φορτσάκης, ζήτησε την ποινική δίωξη των συναδέλφων μας για γεγονότα που ο ίδιος δημιούργησε στη συνεδρίαση της Συγκλήτου της 30/10/2014, η οποία φρόντισε να μεταδοθεί απευθείας στο πανελλήνιο, στο πλαίσιο του δικής του παραγωγής σήριαλ «Νόμος και Τάξη». Για να στήσει τελικά την πολιτική του καριέρα πάνω στο δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο κατά τα λοιπά δε σεβάστηκε, πάνω σε σπασμένα κεφάλια φοιτητών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και σε διώξεις εργαζομένων, φοιτητών και διδασκόντων. Για τα γεγονότα της ίδιας περιόδου δικάζεται και ο τότε φοιτητής του ΕΚΠΑ Χρήστος Ξαγοράρης, στις 29/3/2018 στο Θ Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στους διωκόμενους και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την επέμβαση των διωκτικών αρχών στην συνδικαλιστική-αγωνιστική δράση των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ στην δεύτερη ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, ΣΤΙΣ 4.30 μ.μ. στο Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ (Πρυτανεία, Προπύλαια, Αμφιθέατρο Δρακόπουλου) συλλογικότητες, φορείς και σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και της πανεπιστημιακής κοινότητας, ζητώντας τους παράλληλα να καταδικάσουν την ακραία απόπειρα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιακών αγώνων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ωμή παρέμβαση του κράτους και των κατασταλτικών του μηχανισμών.

ΠΑΙΔΕΙΑ, 11Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΕΚΠΑ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΔΕΥΤΕΡΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!