ΕΕΤΑΑ-Παιδικοί σταθμοί: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις -Αναλυτικές οδηγίες & προθεσμίες (έγγραφα)

Ξεκίνησαν χθες το βράδυ στις 8 οι αιτήσεις των γονέων για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς την περίοδο 2018-19. Η προθεσμία λήγει στις 3 Ιουλίου στις 12 το βράδυ, ενώ οι οριστικοί πίνακες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΕΕΤΑΑ θα δημοσιοποιηθούν στις 29 Ιουλίου και η εγγραφή στις δομές έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται  από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (με 33%) και από εθνικούς πόρους (67 %).

Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Πέρυσι επελέγησαν συνολικά 106.500. παιδιά. Στόχος φέτος είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Το Πρόγραμμα και τη φετινή χρονιά θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Η α΄ κατανομή των παιδιών θα γίνει τον Ιούλιο του 2018 και η δεύτερη στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι στην α΄ κατανομή, τον Ιούνιο, επελέγησαν 92.500 και προστέθηκαν άλλα 12.000 παιδιά στην β΄κατανομή τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, το μεγάλο, χρόνιο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη δομών σε αρκετούς ΟΤΑ της χώρας. Έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο Εργασίας ένα πρόγραμμα άμεσης δημιουργίας 1-2 τμημάτων το 2018 σε κάθε δήμο, σε ήδη υπάρχοντα κτίρια, δημόσια ή ενοικιαζόμενα, ύψους 15.000.000 Ευρώ. Το ίδιο θα επαναληφθεί και του χρόνου με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα και να αυξηθούν οι διαθέσιμες θέσεις κατά 10.000 παιδιά.

Με την συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στον ευαίσθητο αυτό τομέα της προσχολικής αγωγής (ΕΕΤΑΑ, Δήμοι, Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί) πιστεύουμε ότι φέτος θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια αυτή η γόνιμη συνεργασία έφερε θετικά αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε και με το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΕΤΑΑ και το Σαββατοκύριακο.

 

ΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΣΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαμαρτυρίες-ΕΕΤΑΑ-Παιδικοί σταθμοί: Λάθη σε αιτήσεις -Δεν απαντάει το τηλεφωνικό κέντρο

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΣΠΑ, ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΟΔΗΓΙΕΣ, ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ, EETAA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!