ΕΑΠ: Παροχή εργασίας αντί διδάκτρων εξετάζει η διοίκηση του ιδρύματος

Ίσως και από τον ερχόμενο Οκτώβριο εξετάζεται η εφαρμογή νέου τρόπου καταβολής των διδάκτρων για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΑΠ μελετά το ενδεχόμενο οι φοιτητές να μην καταβάλλουν χρήματα, αλλά, αντί των διδάκτρων, να παρέχουν εργασία, όπου το απαιτούν οι ανάγκες του ιδρύματος.

Ο νέος αυτός τρόπος καταβολής των διδάκτρων, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, θα μπορούσε να εφαρμοστεί από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Γραμματειακή υποστήριξη, φύλαξη ή εποπτεία των χώρων κατά τη διάρκεια της διδασκαλείας είναι μερικές από τις μορφές εργασίας που θα μπορούσαν να προσφέρουν στο ίδρυμα οι φοιτητές προκειμένου είτε να πληρώνουν λιγότερα χρήματα, είτε ακόμα και να παρακολουθούν δωρεάν τις θεματικές ενότητες.

Αν και η οικονομική κρίση έχει μειώσει κατά πολύ τις αιτήσεις προς το ΕΑΠ, εν τούτοις αυτή την στιγμή στο πανεπιστήμιο είναι εγγεγραμμένοι 11.300 φοιτητές σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!