δοε-για-μάσκες-στα-σχολεία-μερίδα-γονέ-820650
ΠΑΙΔΕΙΑ | 14.09.2020 | 10:44

ΔΟΕ για μάσκες στα σχολεία: Μερίδα γονέων αντιμετωπίζει το ζήτημα με «επιπολαιότητα»

Για τα προβλήματα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής.

«Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη» είπε ο κ. Κικινής, βέβαια, πρόσθεσε πως υπάρχει η εμπειρία του Μαίου που τη χαρακτήρισε «χρήσιμη και θετική περίοδο» με τη διαφορά ότι τότε υπήρχε εκ περιτροπής λειτουργία και μικρότερος αριθμός τμημάτων, ενώ τώρα υπάρχουν πολλοί μαθητές μέσα στα τμήματα, κάτι που όπως είπε, είναι ενισχυτικό, καθώς η τήρηση των αποστάσεων είναι κάτι βασικό στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές και το πόσο χρήσιμη είναι η μάσκα, ο κ. Κικινής ανέφερε πως η αντιμετώπιση από πάρα πολλούς γονείς είναι πολύ περίεργη, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του να αποφευχθούν σήμερα περιστατικά που θα δημιουργήσουν προβλήματα. Η συγκεκριμένη μερίδα γονέων αντιμετωπίζει το ζήτημα με «επιπολαιότητα» είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, ενώ καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη πραγματικότητα, μικρές αίθουσες, πολλά παιδιά, ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας, μάσκες που δεν έχουν φτάσει ακόμα.

Το ζήτημα,κατά τον κ. Κικινή, είναι πως χρειάζεται πάρα πολύ καλή συνεργασία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών προς όφελος των παιδιών, αναφερόμενος και σε λάθη που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε κυβερνητικό επίπεδο.