Διευθυντής σχολείου κατά καθηγητών -Τι καταγγέλουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
20
Ιανουάριος
Back

Διευθυντής σχολείου κατά καθηγητών -Τι καταγγέλουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σοβαρές καταγγελίες από καθηγητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αχαρνών έρχονται στο  φως για τον διευθυντή του σχολείου.

Σύμφωνα με τους καθηγητές του σχολείου έφτασαν στο σημείο μηδέν από τον Φεβρουάριο του 2022 και έτσι αποφάσισαν να στείλουν διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης Ανατολικής Αττικής για τα προβλήματα τους αλλά, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει καμία απάντηση.

Οι καθηγητές καταγγέλλουν το κλίμα του σχολείου που  κάθε άλλο παρά δημοκρατικό και ισότιμο προς όλους τους καθηγητές  είναι. Μια μερίδα εκπαιδευτικών (2-3 άτομα) απολαμβάνουν προνόμια εις βάρος των υπολοίπων, ακόμα και απαλλαγή «άτυπα» και ανεπίσημα από εφημερίες, αλλά και από διδακτικά καθήκοντα.  Ειδικότερα, υπάρχει καθηγητής , νεοδιόριστος, ο οποίος δεν εκτελεί εφημερία με τη δικαιολογία ότι είναι υπεύθυνος του ωρολογίου προγράμματος και οριζόμενος ως «γενικών καθηκόντων» (!) Σημειωτέων ότι δεν έγινε ποτέ πρακτικό για την απαλλαγή του, αλλά σε σύλλογο καθηγητών  το ανακοίνωσε- επέβαλε ο ίδιος ο  διευθυντής. Επιπλέον, ο ίδιος ο διευθυντής  έφευγε από τον σχολικό χώρο καθημερινά (δήθεν για θέμα του σχολείου) με συνάδελφο, ο οποίος τύχαινε εκείνη την ώρα να έχει εφημερία ή μάθημα. Όταν το θέμα έφτασε σε σύλλογο καθηγητών, έχοντας ανεχτεί χρόνια αυτή τη δραστηριότητά του, απαντούσε ότι η ΔΔΕ του δίνει την άδεια για κάτι τέτοιο αρκεί να κάνει καλά τη δουλειά του.

Επιπλέον, ο διευθυντής  έχει επανδρώσει ένα ολοκαίνουργιο εργαστήριο πληροφορικής (ή μουσικής 😉 εδώ και ένα χρόνο με χρήματα από το Erasmus, στο οποίο ποτέ δε  έχει ξεναγήσει τους καθηγητές  , δεν τους  έχει αφήσει να το λειτουργήσουν –παρά μόνο ο ίδιος και ελάχιστοι, οι «δικοί» του άνθρωποι. Ας σημειωθεί ότι ούτε η ειδικότητα πληροφορικής δεν έχει μπει εκεί μέσα. Η εν λόγω αίθουσα- εργαστήριο, η οποία διαθέτει εξωτερικά πόρτα σχολικής αίθουσας και εσωτερικά θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας (;), δημιουργήθηκε εις βάρος εργαστηρίου του σχολείου , από το οποίο αφαιρέθηκε μεγάλο τμήμα της επιφάνειας του. Ενώ, για το παραπάνω εγχείρημα δε ρωτήθηκε ποτέ ο σύλλογος καθηγητών. Επίσης, τα υπόλοιπα εργαστήρια έχουν να ανανεωθούν εδώ και χρόνια.

Τέλος, είχαν δημιουργηθεί ολιγομελή τμήματα από τον Ιούνιο και ενώ οι καθηγητές ενημέρωσαν τον διευθυντή για  το θέμα, εκείνος απέφευγε τη συζήτηση και έλεγε ότι θα τα κανονίσει μόνος του. Όταν έφτασε ο Σεπτέμβριος έστειλε προς έγκριση τα ολιγομελή και τελικά η διαδικασία ήταν εκπρόθεσμη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον «αέρα» οι ειδικότητες της Πληροφορικής και της Μηχανολογίας και οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις των νεοδιόριστων συναδέλφων. Παράλληλα, είχε μεθοδεύσει την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών άλλων ειδικοτήτων. “Θα άξιζε να γίνει επίσης ένας επανέλεγχος στα τυπικά προσόντα του ως διευθυντή, γιατί υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με την αναγνώριση του μεταπτυχιακού του από τον ΔΟΑΤΑΠ”, τονίζουν οι καθηγητές.

Και καταλήγουν επισημαίνοντας ότι “από την αρχή των μέτρων για τον κορωνοϊό   αρνούνταν να βάλει μάσκα και όταν έλεγαν στους μαθητές να βάλουν, εκείνοι απαντούσαν  ότι ακολουθούν το παράδειγμα του διευθυντή”.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!