bullyingεκφοβισμοί-προς-όλους-από-την-διευθ-1010597
ΠΑΙΔΕΙΑ | 21.04.2022 | 07:45

Bullying,εκφοβισμοί προς όλους από την Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Ωρωπού

Μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που  πραγματοποίησε  ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου πριν από λίγες μέρες ,βγαίνουν προς τα έξω και άλλα περιστατικά της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Ωρωπού, ενώ ενήμερη είναι και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η κατάσταση εδώ και 4 χρόνια που βρίσκεται η Διευθύντρια στο σχολείο  είναι «εκρηκτική» με τους  τελευταίους μήνες να  έχουν κορυφωθεί με καθημερινές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, σοβαρά επεισόδια, καταγγελίες και μηνύσεις.

Μαθητές που έχουν αποφοιτήσει αλλά και καθηγητές που ζήτησαν επείγουσες μεταθέσεις ή μετακινήσεις σε άλλα κοντινά σχολεία είναι αδιάψευστοι μάρτυρές. Η ρήξη ήταν ολική τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν μετά από κατάληψη που έκαναν οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου για να καταγγείλουν την ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά της διευθύντριας, εκείνη τους κατήγγειλε στην αστυνομία. Ακολούθησαν κωμικοτραγικές σκηνές με τα παιδιά να κρύβονται για να αποφύγουν το αυτόφωρο, άλλα να θέλουν να σταματήσουν το σχολείο και οκτώ από αυτά να καταλήγουν στον Εισαγγελέα με σοβαρές κατηγορίες λόγω μιας κατάληψης.

Το θέμα της συμπεριφοράς της διευθύντριας  έχει φτάσει μέχρι και την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως μετά από το υπόμενημα του Δεκεμβρίου αλλά και την καταγγελία που έστειλε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ μόλις την περασμένη Πέμπτη 14 Απριλίου ολοκληρώθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και στην οποία κατέθεσαν περί τα 30 άτομα, 10 καθηγητές, γονείς και μαθητές. Οι πληροφορίες λένε πως όλοι μίλησαν για συγκεκριμένα περιστατικά που επιβεβαιώνουν με το παραπάνω τις καταγγελίες.