υπεγράφη-προγραμματική-σύμβαση-μετα-1043251
ΟΤΑ | 05.07.2022 | 15:07

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΕΕΤΑΑ και του Πράσινου Ταμείου

Στο πλαίσιο της προώθησης πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη έργων παραγωγής και διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας στη Βόρεια Εύβοια, υπεγράφη, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, στην Αθήνα, Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Πράσινου Ταμείου, της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Με τη συμμετοχή της σε αυτήν την πρωτοβουλία, η ΕΕΤΑΑ, αποκτά έναν ακόμη ιδιαίτερο αναπτυξιακό σκοπό και ρόλο. Του φορέα που καλείται να συμβάλει με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, στην προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, στην ενεργειακή μετάβαση στο νέο μοντέλο αξιοποίησης των καθαρών πηγών ενέργειας, καθιστώντας του ΟΤΑ σε ουσιαστικούς συντελεστές της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Σκοπός της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η   εκπόνηση μελέτης με τίτλο: «Ανάλυση πρωτοβουλιών Κοινοτικής Ενέργειας και υποδειγμάτων Ενεργειακών Κοινοτήτων για την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας».

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής – η οποία αφορά ιδιαίτερα τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας – επιχειρείται η προώθηση του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων και η πρόκληση ενδιαφέροντος ενεργού συμμετοχής των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην παραγωγή ενέργειας, καθιστώντας τους μετόχους της ενεργειακής δημοκρατίας.

Την Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου Ευστάθιος Σταθόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Δρ. Σπυρίδων Σπυρίδων και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΑΠΕ Δρ. Λάμπρος Πυργιώτης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Δημήτρης Μαραβέλιας.