Θεοδωρικάκος: Δεν θα είναι στο πρώτο νομοσχέδιο οι ρυθμίσεις για την απλή αναλογική

  • Απο stergios
  • 21 Ιουλίου 2019 - 10:50
  • Comments Off

Μετατίθεται για μερικές ημέρες η κατάθεση των ρυθμίσεων για την κυβερνησιμότητα των Δήμων και των Περιφερειών. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων διοίκησης των ΟΤΑ από την απλή αναλογική, δεν θα συμπεριληφθεί, όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, αλλά θα κατατεθεί την άλλη Δευτέρα, 29 Ιουλίου.

Όπως επανέλαβε ο υπουργός, στην βασική φιλοσοφία των ρυθμίσεων είναι να ενισχυθούν οι συνεργασίες και συμπράξεις μεταξύ παρατάξεων και να ενισχυθεί η πλειοψηφία της παράταξης του δημάρχου ή του περιφερειάρχη, ανεξάρτητα από τον αριθμό συμβούλων που έχουν εκλέξει.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!