ΣΥΡΙΖΑ για Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ: Δικομματική αντιπολιτευτική φιέστα

«Καυστική» ανακοίνωση με αιχμές εναντίον των πλειοψηφιών των ΔΣ των ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, εξέδωσαν οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ Ριζοσπαστική Περιφερειακή Πρωτοβουλία και Ριζοσπαστική  Αυτοδιοικητική  Πρωτοβουλία, στην οποία σημειώνουν:

«Η δικομματική αντιπολιτευτική φιέστα που οργάνωσε η πλειοψηφία των Δ.Σ. των ΚΕΔΕ και ΕΝ.ΠΕ, με σκοπό την προβολή στελεχών τους για την ικανοποίηση των προσωπικών πολιτικών τους σχεδίων, αλλά και ως «ανάχωμα» στις επιχειρούμενες μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις, «ολοκληρώθηκε».

Το συνέδριο των ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ χρησιμοποιήθηκε ως απάντηση στην μεγάλη επιτυχία των αναπτυξιακών συνεδρίων που πραγματοποίησε πρόσφατα η κυβέρνηση και είχαν την καθολική αποδοχή των τοπικών κοινωνιών. Αυτό που είδαμε τις δύο προηγούμενες μέρες, ήταν απαξίωση στην ουσία των θεσμών των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

• Ανυπαρξία ουσιαστικής συζήτησης επί κειμένων που εμφανίσθηκαν τελευταία στιγμή και δεν απετέλεσαν αντικείμενο διαλόγου του συνεδρίου ούτε καν των οργάνων που τα εισήγαγαν .

• Ψήφισμα στη βάση φημών, διαρροών, δηλώσεων,

• “θεαματική εξαγγελία” από τον κο Μητσοτάκη των προθέσεών του να κατεδαφίσει όχι μόνο την απλή αναλογική αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης με συστηματική παραχώρηση βασικών της αρμοδιοτήτων,(π.χ. αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων), στους ιδιώτες.

Είναι πολιτικά αποκαρδιωτικό από την άλλη το γεγονός της στροφής του ¨Αυτοδιοικητικού κινήματος” που από υπερασπιστής μαζί με εμάς της απλής αναλογικής μέχρι τις αρχές 2000,στα συνέδρια της αυτοδιοίκησης,ξαφνικά ανακάλυψε το τελευταίο διάστημα ότι το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα θα ¨ διαλύσει ¨ την αυτοδιοίκηση.

Η δαιμονολογία για την απλή αναλογική, δεν μπορεί να αποτελεί την “μεταρρυθμιστική” απάντηση της Αυτοδιοίκησης .

Οι καιροί απαιτούν κουλτούρα συνθέσεων και συνεργασιών .

Εμείς θεωρούμε ότι, η περιγραφή από τον Υπουργό, των καινοτομιών που θα εισάγει το νομοσχέδιο αποτελούν μόνο την αρχή μιας μεταρρυθμιστικής πορείας αλλαγής του κράτους και της Αυτοδιοίκησης με ενδιάμεσους σταθμούς τη συνταγματική αναθεώρηση και την έξοδο από τα μνημόνια, που θα διαμορφώνουν τη νέα ολοκληρωμένη θεσμική και οικονομική της πραγματικότητα .

Ελπίζουμε στο επόμενο «κοινό» συνέδριο να υπάρξουν τοποθετήσεις των δύο σωμάτων επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, να επικρατήσει ψυχραιμία και ωριμότητα, και όχι οι στενές κομματικές και προσωπικές επιδιώξεις.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ ΕΝΠΕ, ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!