Συνδικάτο ΟΤΑ: Σέρνουν εργαζόμενους στα δικαστήρια για συμμετοχή σε απεργία

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 28 Μαΐου 2020 - 12:14
  • Comments Off

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής – Ανακοίνωση συμπαράστασης στο σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η «νέα» κανονικότητα που ευαγγελίζεται όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο πρωθυπουργός, προβλέπει σιγή νεκροταφείου και «πλάτη» στο κεφάλαιο και τους εργοδότες – Δημάρχους. Πλευρά αυτής της κανονικότητας που διαχρονικά καλλιεργούν οι κυβερνήσεις είναι το σύρσιμο στα δικαστήρια του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα 15/06/2020 καλούνται ως κατηγορούμενες στο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου. Το «έγκλημα» που τους καταλογίζεται είναι ότι δεν μερίμνησαν για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις 26 και 27/06/2017 με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο.

Έγκλημα για αυτούς είναι η κινητοποίηση και η πάλη των εργαζομένων για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και δεν είναι οι ανεξέλεγκτες χωματερές, τα εκατοντάδες εργοδοτικά εγκλήματα που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές,  τα κακοσυντηρημένα οχήματα, η υποστελέχωση υπηρεσιών και τόσα άλλα.

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι νόμοι  που ψήφισαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν ήταν και δεν είναι υπέρ των εργατικών διεκδικήσεων. Οι εκπρόσωποι της αστικής εξουσίας, οι κυβερνήσεις οποιασδήποτε μορφής και σύνθεσης, φροντίζουν για αυτό. Άλλωστε  ήταν τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν ασκήθηκε η δίωξη.

Θυμίζουμε ότι τότε γίνονταν μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις επειδή απολύονταν συνάδελφοι στην καθαριότητα που έδιναν μακροχρόνιο αγώνα για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πρέπει να συμφιλιωθούν με αυτού του είδους την «κανονικότητα», αλλά και με εκείνη που προϋπήρχε της πανδημίας και τσάκιζε τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Οι κατηγορίες εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο περιστολής των εργατικών δικαιωμάτων και της συνδικαλιστικής δράσης. Ήδη με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση πατώντας πάνω στους νόμους προηγούμενων κυβερνήσεων, ανασύρει ό,τι πιο αντεργατικό με στόχο την παραπέρα συρρίκνωση των εργατικών κατακτήσεων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταδικάζει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και εκφράζει τη συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του στις συναδέλφισσες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΟΤΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!