Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας: Κανονική καταβολή μισθοδοσίας - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
4
Αύγουστος
Back

Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας: Κανονική καταβολή μισθοδοσίας

Σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησία αναφέρει:

«ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ -ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ- ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΑ ΠΟΣΑ

Να καταβάλλεται κανονικά η μισθοδοσία στους εργαζομένους του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Με το φάσμα της απληρωσιάς εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα με έγγραφο του Δημάρχου προς το ΥΠΕΣ, όπου επικαλείται αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας, λόγω παρακράτησης μεγάλου τμήματός τους για την εξυπηρέτηση δανείων.

Η «στάση πληρωμών» που προαναγγέλλει η Δημοτική Αρχή έχει την αιτία της πάνω από όλα στις τεράστιες περικοπές των ΚΑΠ που έγιναν από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, για να επιτευχθούν τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς των Δήμων κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Οικονομικού Παρατηρητηρίου. Είναι συνέπεια και της μη απόδοσης των οφειλόμενων και παράνομα παρακρατηθέντων ποσών από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση μέσω του «Καποδίστρια», του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη», για την οποία οι δημοτικές αρχές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και η ηγεσία της ΚΕΔΕ τηρούν επιμελώς «σιγή ασυρμάτου» .

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καλεί τη Δημοτική Αρχή του κ. Μιτζικού να βγάλει από το μυαλό της οποιαδήποτε σκέψη για μη καταβολή μισθοδοσίας σ΄ αυτούς που αποτελούν την ψυχή του Δήμου και δίνουν τη μάχη να βοηθήσουν τους δημότες  των δεκάδων Οικισμών και Δημοτικών Ενοτήτων  στην εξελισσόμενη πανδημία.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου να διεκδικήσει από το ΥΠΕΣ τώρα:

– αναστολή της παρακράτησης για την εξυπηρέτηση των δανείων από τους ΚΑΠ

– έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των αναγκών των δημοτών και των εργαζομένων για μέτρα και υλικά προστασίας από τη νόσο

-απόδοση των παρακρατηθέντων ποσών από την Τοπική Διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια! Να μην περάσει καμιά απόπειρα απληρωσιάς!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ-ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ!»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!