συνάντηση-δημάρχου-καλλιθέας-με-γιώρ-1007144
ΟΤΑ | 16.12.2022 | 17:51

Συνάντηση Δημάρχου Καλλιθέας με Γιώργο Πατούλη

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στη διαδικασία ολοκλήρωσης έργων που υλοποιούνται  στην Καλλιθέα, με χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ύστερα από αίτημά του.

Στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συζήτησης, ήταν η ανάγκη για επίσπευση και το χρονοδιάγραμμα  της Β΄ Φάσης στην Ανάπλαση  του Φαληρικού Όρμου, ενώ ο Δήμαρχος Καλλιθέας χαιρέτησε την εξασφάλιση των πόρων. Παράλληλα τέθηκαν από την πλευρά του Δημάρχου Καλλιθέας τα πολύ σημαντικά ζητήματα της διασφάλισης του Γηπέδου Ποδοσφαίρου, της σύστασης Φορέα Διαχείρισης του έργου και της άμεσης απομάκρυνσης από την περιοχή του έργου των άχρηστων υλικών (χώματα κλπ).

Επίσης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας ευχαρίστησε  τον Περιφερειάρχη,  για τη σημειακή παρέμβαση  όσον αφορά στην αποκατάσταση της καθίζησης στο χώρο στάθμευσης του ηλεκτρικού σταθμού του Ταύρου και  ζήτησε την επίσπευση  των μελετών για τη δημοπράτηση του έργου για την οποία οι εκπρόσωποι της περιφέρειας δεσμεύτηκαν ότι θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ικανοποίηση εκφράστηκε και για την ασφαλτόστρωση της Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου ζητήθηκε η  επίσπευση της ολοκλήρωσης με πρωταρχικό ζήτημα την κατασκευή των διαβάσεων. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας  υποσχέθηκαν την άμεση επανέναρξη του έργου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Δήμαρχο Καλλιθέας και στην επιτάχυνση των ήδη ενταγμένων έργων:

– Ενεργειακή αναβάθμιση του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» ύψους 1.520.000 ευρώ (εκ των οποίων οι 520.000 ευρώ προέρχονται από ιδίου πόρους του δήμου Καλλιθέας).

– Κατασκευή Δικτύου  Αγωγών Ομβρίων Υδάτων  ύψους 2.000000 ευρώ. Όπως είναι γνωστό το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και εκκρεμεί η επαναδημοπράτηση του υπολοίπου.

– Ανακατασκευή Χλοοτάπητα Γηπέδου Ποδοσφαίρου στην Παραλία Δήμου Καλλιθέας ύψους 380.000 ευρώ.

– Κηποτεχνική Ανάπλαση των Παρόχθιων περιοχών του Ιλισσού Ποταμού ύψους 2.200.000 ευρώ.

-Προμήθεια Οικολογικών Βυθιζόμενων Συστημάτων για την Αναβάθμιση Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Καλλιθέας ύψους 4.655.704 ευρώ.

-Προμήθεια Οργάνων Παιδικής Χαράς και Δαπέδου Ασφαλείας για τη Νέα Παιδική Χαρά στην οδό Υψηλάντου ύψους 120.000 ευρώ.

Τέλος, ζητήθηκε η ένταξη ου έργου: Προμήθεια για την Αναβάθμιση του Ηλεκτρονικού συστήματος Ελέγχου του Αρδευτικού Συστήματος της Πόλης ύψους 668.000 ευρώ.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών  Δήμητρα Νάνου, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μαίρη Μίσκα, ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών  του Δήμου Καλλιθέας Δημήτρης Παπαθανάσης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Καλλιθέας, Κώστας Καλογερόπουλος