Τρίτη
26
Σεπτέμβριος
Back

ΣΥΡΙΖΑ: Με δύο «γραμμές» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Δύο γραμμές φαίνεται ότι κυριαρχούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του κυβερνώντος κόμματος, για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τα πρώτα δείγματα γραφής, δόθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, παρουσία μάλιστα του γραμματέα του Κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.

Τα μέλη της τάσης «Ενωτική Κίνηση», τάχθηκαν υπέρ των συμμαχιών και της διεύρυνσης των δημοτικών παρατάξεων, με δεδομένο ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν και με απλή αναλογική.

Ωστόσο στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν οι προτάσεις της ομάδας των «53+» που προκρίνουν «καθαρές υποψηφιότητες» με κομματικά στελέχη ή ανθρώπους από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς.

Οι «διαφωνίες» και οι δύο γραμμές, είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσουν έντονες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και αναμένεται να προκαλέσουν εντάσεις τόσο στο επίπεδο της επιλογής προσώπων, όσο και στην αναζήτηση συμμαχιών.

Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, τα «όργανα» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ξεκίνησαν νωρίς…

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!