Categories: ΟΤΑ

Σγουρός για Πατούλη: Έβαλε σε «γύψο» το περ. συμβούλιο για να κάνει απευθείας αναθέσεις

Δριμεία επίθεση στις συνεχείς παρανομίες και την αντιθεσμική στάση του Γιώργου Πατούλη αλλά και στην αδράνεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση για το θέμα εξαπέλυσε ο Γιάννης Σγουρός.

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, άλλοτε Περιφερειάρχης Αττικής και νέου υποψήφιος διεκδικητής της κατηγόρησε την απερχόμενη περιεφερειακή αρχή υπό τον Πατούλη για «συνεχιζόμενη παράνομη λειτουργία του κορυφαίου συλλογικού οργάνου» της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Σγουρός επισημαίνει με νόημα ότι ο Πατούλης «περιφρονώντας το νόμο και την κοινή λογική, επιμένει να συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο όχι σε κανονική συνεδρίαση δια ζώσης, όπως προβλέπεται, αλλά με τηλεδιάσκεψη, με πρόφαση τα μέτρα κατά της πανδημίας».

Μάλιστα, ο κ. Σγουρός τονίζει πως η πρακτική του Πατούλη ήταν η καλύτερη πρόφαση «για να κάνει τις απευθείας αναθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που ήθελε, χωρίς να τηρεί καμία διαδικασία, αλλά και για να μπορεί να συνεδριάζουν».

Τέλος, η ανοχή -ή μήπως συγκάλυψη- της κυβέρνησης στην περίπτωση Πατούλη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του Γιάννη Σγουρού:

Για μια ακόμη φορά, όλες οι δημοκρατικές παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποχωρήσαμε από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Αιτία η συνεχιζόμενη παράνομη λειτουργία του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κύριος Πατούλης περιφρονώντας το νόμο και την κοινή λογική, επιμένει να συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο όχι σε κανονική συνεδρίαση δια ζώσης, όπως προβλέπεται, αλλά με τηλεδιάσκεψη, με πρόφαση τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Στις 26 Μαρτίου, βγήκε η τελευταία Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει μέτρα μόνο σε υγειονομικές δομές. Παρόλα αυτά ο κύριος Πατούλης, αρνείται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο με τις κανονικές διαδικασίες.

Τον προειδοποιήσαμε ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουν μόνοι τους, χωρίς νόμιμη συνεδρίαση, είναι παράνομες. Εξακολουθεί να συνεδριάζει μόνος του. Φαίνεται πως ο φόβος να ξεφτιλιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επειδή δεν θα μπορεί να έχει πλειοψηφία δια ζώσης η παράταξη του μαζί με τους χρυσαυγίτες, για να περάσουν τα θέματα, είναι τόσο μεγάλος, που δεν μπορεί να τον ξεπεράσει.   Προτιμά να παρανομεί και να εκθέτει την Περιφέρεια με τις αντιδημοκρατικές του διαδικασίες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι ίσως το μοναδικό  συλλογικό σώμα στη χώρα που συνεδριάζει ακόμα με τα έκτακτα μέτρα του κορωνοϊού που έχουν από προχθές και τυπικά λήξει. Και ο κύριος Πατούλης είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας που επιμένει να τα επικαλείται αυτά τα μέτρα και να τα αποζητά.

Αυτό εξηγείται. Τα έκτακτα αυτά μέτρα της πανδημίας, ήταν για αυτόν η καλύτερη πρόφαση για να κάνει τις απευθείας αναθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που ήθελε, χωρίς να τηρεί καμία διαδικασία, αλλά και για να μπορεί να συνεδριάζουν τα όργανα της Περιφέρειας χωρίς στην ουσία να συνεδριάζουν, χωρίς να γίνετε διάλογος και δημοκρατικός έλεγχος των πεπραγμένων του.

Η ουσία παραμένει. Και το διάλογο φοβάται, και παρανομεί.

Και επειδή από την παρούσα Κυβέρνηση δεν περιμένουμε να ιδρώσει το αυτί κανενός αρμόδιου Υπουργού της για τις συνεχιζόμενες και πολλές παρανομίες του κυρίου Πατούλη, ρωτάμε:

Κανένας Εισαγγελέας δεν υπάρχει να ευαισθητοποιηθεί για το όργιο κακοδιαχείρισης και παρανομίας που γίνεται στην Περιφέρεια Αττικής από τον κύριο Πατούλη;

Comments are closed.


Recent Posts

Λευκός Οίκος: Δεν υποστηρίζουμε τις επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις αναφορές σχετικά με τα πλήγματα που κατάφεραν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην…

1 λεπτό ago

Κορυφαίος Κινέζος ιολόγος: Τι «αποκαλύπτει» για τη διαρροή του κορωνοϊού

«Δεν πρέπει να αποκλείουμε την πιθανότητα ο κορωνοϊός να διέρρευσε από εργαστήριο», ανέφερε κορυφαίος Κινέζος ιολόγος, μιλώντας στο BBC. Ειδικότερα,…

6 λεπτά ago

«Ήταν φαν των μέτρων, ήθελε να εμβολιάσει τα παιδιά», λένε οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που απήγαγαν γυμνασιάρχη

Σε εξέλιξη είναι η δίκη των 11 κατηγορούμενων που ανήκουν στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και απήγαγαν γυμνασιάρχη από σχολείο της…

8 λεπτά ago

Shower Boys: Ανακοίνωση ECFA για την ταινία που προβλήθηκε σε μαθητές

Ανακοίνωση σχετικά με τις αντιδράσεις που πυροδότησε η προβολή της σουηδικής ταινίας «Αγόρια στο ντους» (Shower Boys) σε δημοτικό σχολείο…

10 λεπτά ago

Μεσσήνη: 57χρονος καλλιεργούσε κάνναβη σε γλάστρες στο μπαλκόνι του

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Μεσσήνη , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ένας 57χρονος, γιατί…

15 λεπτά ago

ΥΠΕΣ: Χωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις των υποψηφίων Βουλευτών στα ΜΜΕ

ΥΠΕΣ: Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Βουλευτικών Εκλογών υπό την προεδρία της υπηρεσιακής…

18 λεπτά ago