σε-ακίνητο-με-ληγμένο-μίσθωμα-χωρίς-θ-1153667
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 21.03.2023 | 12:14

Σε ακίνητο με ληγμένο μίσθωμα & χωρίς θέρμανση η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Δριμεία ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), στην οποία αναφέρονται τα πολύ σοβαρά ζητήματα και προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια του κτιρίου «ΛΙΡΑ».

«Το περιβόητο κτίριο ΛΙΡΑ είναι ένα μισθωμένο κτίριο που αποτελεί την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής εδώ και 25 περίπου χρόνια. Δηλαδή από την εποχή που υπήρχε ακόμα ο θεσμός της Νομαρχίας. Είναι ένα κτίριο που όποιος το επισκέπτεται αντιλαμβάνεται αμέσως ότι χτίστηκε για να εξυπηρετεί εντελώς διαφορετικούς σκοπούς από αυτούς μίας δημόσιας υπηρεσίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΠΑ τονίζει:

Η αρχική του χρήση ήταν αυτή του εργοστασίου και όταν είχε γίνει η αρχική εγκατάσταση της τότε Νομαρχίας έγιναν εργασίες, κυρίως με ελαφρές κατασκευές τοιχοποιίας, έτσι ώστε να διαχωριστούν σε γραφεία οι τεράστιοι ενιαίοι χώροι του κτιρίου.

Επίσης έγιναν επεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό (!!!) για να ανοιχτούν παράθυρα, έτσι ώστε να υπάρχει ο αναγκαίος φυσικός φωτισμός και αερισμός των γραφείων. Με άλλα λόγια κόπηκαν τοιχία από οπλισμένο σκυρόδεμα στις προσόψεις του κτιρίου !!!  Από την εποχή εκείνη και μετά, υπήρξαν και άλλες «επεμβάσεις» στο κτίριο από τον ιδιοκτήτη, όπως η προσθήκη επιπρόσθετου ορόφου και στέγης που εξυπηρετούν τις ανάγκες στέγασης και γραφείων του ιδιοκτήτη του κτιρίου και αποτελούν αυθαίρετες κατασκευές. Δηλαδή το κτίριο που φιλοξενούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολεοδομία, είχε αυθαιρεσίες!!! Είναι αξιοσημείωτο επίσης γεγονός ότι ο φάκελος της πολεοδομικής άδειας του κτιρίου έχει χαθεί!!!

Μέχρι πότε οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες;

Όλα αυτά τα χρόνια, όλες οι Νομαρχιακές και Περιφερειακές Αρχές υπόσχονται ότι θα βρεθεί κτίριο καλύτερο και καταλληλότερο, αλλά το όνειρο αυτό ποτέ δεν πραγματοποιείται με ευθύνη τους, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά την παραπάνω περιγραφόμενη κατάσταση.

Τελευταία φορά που συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής με εκπροσώπους του Συλλόγου μας και της Επιτροπής Υγείας το μακρινό 20-07-2020, μας ενημέρωσε για την προσπάθεια απόκτησης οικοπέδου στην Παλλήνη που ήδη έχει βρεθεί, προκειμένου να ανεγερθεί κτήριο για τις υπηρεσίες της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής. Σε διαφορετική περίπτωση, ως τελευταία λύση, όπως είπε θα προχωρήσει στην επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν στο υπάρχον κτήριο (αποκατάστασταση φθορών, βλαβών, ελλείψεων κλπ).

Αυτή την στιγμή, όπως ακούγεται, το κτίριο έχει σχεδόν κατασχεθεί από τράπεζα και ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι δεν έχει πια την δυνατότητα να το συντηρήσει όπως όφειλε δυνάμει του μισθωτηρίου. Ποιου μισθωτηρίου όμως;;;;; Αυτού που έχει λήξει από το 2010!!!!

Πώς επιχειρεί λοιπόν η Περιφερειακή Αρχή να λύσει τα προβλήματα που έχει υποσχεθεί ότι θα λύσει από το 2020;;;;;; Πετάει το μπαλάκι στις οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες της Ανατολικής Αττικής που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και τους ζητάει να προχωρήσουν ΑΡΜΟΔΙΩΣ «…..στις δέουσες ενέργειες, ούτως ώστε το κτήριο να είναι επαρκώς ασφαλές και λειτουργικό…..», λες και δεν ξέρει πως σε «ληγμένο» μίσθωμα δεν μπορείς να επισκευάσεις τίποτα.

Είναι προφανές ότι οι ευθύνες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος τους «υποχρεώνουν» να προσπαθούν  να πετάξουν τις ευθύνες από πάνω τους και δημιουργήσουν από τώρα εξιλαστήρια θύματα.

Ταυτόχρονα κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους όταν στην Οικονομική Επιτροπή επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια πάει κι έρχεται ως θέμα η έγκριση των όρων της Διακήρυξης για την εξεύρεση κτιρίου για την Π.Ε.Α.Α.. Στην τελευταία δε συνεδρίαση (14-3-2023) έβαλαν το θέμα, χωρίς να έχουν συνημμένη διακήρυξη και στη συνέχεια το απέσυραν!!!

Φτάνουν πια οι σκοπιμότητες.

Σταματήστε να παίζετε με τις ζωές και την ασφάλεια μας.

Πόση κοροϊδία νομίζει η Περιφερειακή Αρχή ότι μπορεί να κάνει;;;; Πόση μετάθεση ευθυνών σε υπηρεσίες και υπαλλήλους που δεν είναι καν αρμόδιοι, μπορεί να επιχειρήσει να ρίξει ;;;;;;

Δηλώνουμε στην Περιφερειακή Αρχή ότι δεν θα ανεχτούμε ούτε την κοροϊδία, ούτε την ανάληψη ευθύνης που αποκλειστικά αυτή φέρει.

Τώρα να μεριμνήσει η Περιφερειακή Αρχή να καταστεί άμεσα ασφαλές το κτίριο της Π.Ε.Α.Α.

Τώρα να μεριμνήσει να βρεθεί κτίριο κατάλληλο κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τώρα να σταματήσει να αδιαφορεί για την Υγιεινή & Ασφάλεια πολιτών και υπαλλήλων.»

Ούτε μίσθωμα ούτε… Θέρμανση!

Το… τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο ΣΥΠΑ κατήγγειλε ότι στα ίδια γραφεία, δεν υπάρχει θέρμανση.

Απίστευτο και όμως ελληνικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μπορεί ο τίτλος της ανακοίνωσης να είναι χιουμοριστικός αλλά οι εργαζόμενοι στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής δεν γελάνε καθόλου.

Την περίοδο με την χαμηλότερη θερμοκρασία της χρονιάς, οι μηχανολογικές – ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο περιβόητο κτίριο ΛΙΡΑ, που είναι η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, παρουσιάζουν εκτεταμένα προβλήματα και οι εργαζόμενοι παγώνουν. Το σύστημα κλιματισμού υπολειτουργεί και παραμένει ασυντήρητο και οι υπάλληλοι εν μέσω ψύχους προσπαθούν να ζεσταθούν με αερόθερμα και άλλα ηλεκτρικά μέσα τα οποία επιδεινώνουν την κακή κατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Τι περιμένει η Περιφερειακή Αρχή να κάνουν οι υπάλληλοι;;; Να φέρνουν κουβέρτες στο γραφείο για να σκεπάζονται;;; Να ανάβουν φωτιές;;;

Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο μαζί, δίπλα στην «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023» να υπάρχουν γραφεία δημόσιας υπηρεσίας που έχουν τέτοια προβλήματα με τη θέρμανση για μεγάλο χρονικό διάστημα και η Περιφερειακή Αρχή να μην ενδιαφέρεται να τα αποκαταστήσει.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ξοδεύει εκατομμύρια για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με διαδικασίες fast track καθώς και την προσωπική προβολή αλλά τους υπαλλήλους που βγάζουν όλη τη δουλειά δεν ενδιαφέρεται να τους παρέχει ούτε τα απολύτως απαραίτητα. Φαίνεται επίσης ότι δεν ενδιαφέρεται εάν θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Οι εργαζόμενοι είναι στα κάγκελα και θα κατεβάσουν τα μολύβια εάν δεν αποκατασταθεί η θέρμανση σε όλους τους χώρους και αν δεν διορθωθούν τα ηλεκτρολογικά προβλήματα.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της θέρμανσης στα γραφεία της Π.Ε.Α.Α .

Απαιτούμε την συχνή συντήρηση όλων των υποδομών στα γραφεία που δουλεύουμε.

Απαιτούμε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια εργασίας.