Πυρκαγιά στο Μάτι: Έρχονται ποινικές διώξεις και αυτοδιοικητικών στελεχών -«Με ονοματεπώνυμο»

  • Απο stergios
  • 11 Αυγούστου 2018 - 19:21
  • Comments Off

Σε μπαράζ δημοσιευμάτων σε πρωτοσέλιδα κυριακάτικων εφημερίδων επιβεβαιώνεται ότι στο στόχαστρο των εισαγγελικών ερευνών για την τραγωδία με τους 94 πλέον νεκρούς στην ανατολική Αττική, βρίσκονται Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews, μέσα στον Σεπτέμβριο θα έρθουν ποινικές διώξεις «με ονοματεπώνυμο»,  με την εφημερίδα να αποκαλύπτει ότι στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης είναι ηγετικά στελέχη της αυτοδιοίκησης και του κρατικού μηχανισμού για την τραγωδία.

Η δικαστική έρευνα που διενεργούν οι εισαγγελείς επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα για συγκεκριμένα αδικήματα. Δικαστικές πηγές σημειώνουν με έμφαση, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα: «Θα υπάρξουν ονοματεπώνυμα. Όσοι, με τα λάθη και τις παραλείψεις τους, οδήγησαν στον θάνατο δεκάδες συνανθρώπους μας θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

Την ίδια στιγμή στο πρωτοσέλιδό της η «Καθημερινή της Κυριακής», Περιφέρεια Αττικής και Πυροσβεστική είναι στο στόχαστρο των εισαγγελέων, καθώς μετά τις καταθέσεις μαρτύρων, υπάρχουν για τους δύο αυτούς φορείς ισχυρές ενδείξεις παραλείψεων – και συνακολούθως ενδεχόμενη απόδοση ποινικών ευθυνών.

Ανάμεσα σε άλλα, η «Καθημερινή», γράφει ότι η ηγεσία της Πυροσβεστικής ενημερώθηκε εγκαίρως αλλά δεν κινητοποιήθηκε, ενώ ακόμη είναι ανενεργά τα ακριβοπληρωμένα συστήματα προειδοποίησης. Την ίδια στιγμή καταγράφει την εξής μαρτυρία : «τρέχαμε, ένας φίλος σκόνταψε σε πτώμα».

Την απόφαση των εισαγγελέων να απαγγείλουν κατηγορίες έως τις 8 Σεπτεμβρίου, καταγράφει στο πρωτοσέλιδό του το «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με αυτό θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι κορυφαία στελέχη της Περιφέρειας, των Δήμων, της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, ΜΑΤΙ, ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!