ΠΟΠ-ΟΤΑ: Κανένας Νόμος δεν μπορεί να σταματήσει το δικαίωμα στην διαμαρτυρία

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 2 Ιουλίου 2020 - 12:08
  • Comments Off

Ανακοίνωση από την ΠΟΠ-ΟΤΑ για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Αναλυτικά:

Η Κυβέρνηση έφερε για ψήφιση στην Βουλή Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το οποίο περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό άρθρο του Βασιλικού Διατάγματος που ίσχυε το 1971,φλερτάροντας με τις προθέσεις και το πνεύμα του Νομοθέτη της αντίστοιχης περιόδου που κανείς δεν θέλει να θυμάται. Ουσιαστικά στα άρθρα του Νομοσχεδίου γίνεται πολύ δύσκολο να εξαγγελθεί και να οργανωθεί μια πορεία ή διαδήλωση που ουσιαστικά την απαγορεύει στην πράξη.
Επί της ουσίας κανένας εργαζόμενος δεν έχει πρόθεση να καταστρέψει περιουσίες ή να διαταράξει την λειτουργία της Πόλης
αλλά ούτε και να πλήξει με κανέναν τρόπο την εμπορική κίνηση. Κανείς όμως Υπουργός δεν έκανε τον κόπο να μιλήσει ή να
ακούσει προτάσεις από τις Συνδικαλιστές Οργανώσεις αντίθετα μάλιστα φέρνει το Νομοσχέδιο με εξοντωτικές Διατάξεις ως προς το δικαίωμα των εργαζομένων να μπορούν να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν ελεύθερα.
Ο Υπουργός πρέπει να αντιληφθεί ότι κανείς εργαζόμενος δεν παίρνει τους δρόμους από χόμπι αλλά διαμαρτύρεται γιατί χάνει την δουλειά του ή γιατί πληρώνεται με μισθούς πείνας και δεν μπορεί να επιβιώσει . Επίσης η Κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι κανένας Νόμος δεν μπορεί να σταματήσει την αγανάκτηση και το δικαίωμα στην διαμαρτυρία.
Βέβαια μετά την κατάθεση του Νομοσχεδίου ιντριγκάρει την σκέψη μας το γεγονός ότι στήθηκε πολύ γρήγορα ο μεγάλος
περίπατος που συμπτωματικά οδηγεί από το κέντρο στο Σύνταγμα και εντελώς συμπτωματικά στο αρ.2 παρ.10 του Σχεδίου Νόμου μιλά για την κατάληψη μέρους του Οδοστρώματος ή άλλου Δημόσιου ανοιχτού μη περιστοιχισμένου χώρου.
Μήπως στην σκέψη του Υπουργού είναι να μετατρέψει τις διαδηλώσεις σε μεγάλο περίπατο; Οι εργαζόμενοι όσο συρρικνώνονται τα δικαιώματά τους, οι ελευθερίες τους και οι μισθοί τους ή χάνουν την δουλεία τους θα συνεχίσουν να διαμαρτύρονται.
Είναι αναφέρετο δικαίωμα τους και θα συνεχίσουν να το κάνουν ανεξαρτήτως Νόμων.

ΟΤΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΠ-ΟΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!