ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να αποσυρθεί η «ντροπολογία» του υπουργείου Εσωτερικών

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Την απόσυρση της «ντροπολογίας» του υπουργείου Εσωτερικών που καθιστά πλέον υποχρεωτική την εξάντληση των ενδίκων μέσων από τους Δήμους και Περιφέρειες στις περιπτώσεις εκείνες που εργαζόμενος στρέφεται στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αναγνωριστεί η πραγματική σχέση εργασίας του, ζητά με ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ σημειώνει:

Σταθερά στο στόχο της η κυβέρνηση μεθοδεύει με κάθε τρόπο την διάλυση των υπηρεσιών των Δήμων ώστε αυτές να καταλήξουν στα χέρια ιδιωτών.

Καμιά πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, περιορισμός ακόμη και της πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών των Δημοτών αποτελούν χρόνια τώρα την τακτική «στραγγαλισμού» των Δήμων σε όφελος των εργολάβων που προωθούν κυβέρνηση και η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων που είτε συναινούν στην κυβερνητική πολιτική, είτε παθητικά διαχειρίζονται τη δύσκολη καθημερινότητα.

Η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε νύχτα σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών καθιστά πλέον υποχρεωτική την εξάντληση των ενδίκων μέσων από τους Δήμους και Περιφέρειες στις περιπτώσεις εκείνες που εργαζόμενος στρέφεται στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αναγνωριστεί η πραγματική σχέση εργασίας του που φυσικά δεν ανταποκρίνεται σε περιστασιακές αλλά σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η μόνιμη και σταθερή εργασία μπαίνει για ακόμη μια φορά «στην κλίνη του προκρούστη» καθιστώντας πλέον το Δημόσιο τον πλέον αυθαίρετο εργοδότη που τσακίζει με σύμμαχο την Ελληνική Βουλή κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Συνένοχοι και συνεργοί οι Αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά αντίθετα εμπαίζουν Δημότες και εργαζόμενους, όταν συζητούν με την κυβέρνηση συναινούν σε κάθε αυταρχική και αντιδραστική αλλαγή και όταν απευθύνονται στους Δημότες που διαμαρτύρονται είτε στους εργαζόμενους που αντιδρούν και διεκδικούν, επιρρίπτουν τις ευθύνες δήθεν στην ανάλγητη κυβέρνηση που νομοθετικά δεν τους δίνει την δυνατότητα να … αυτοδιοικήσουν!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την κυβέρνηση των «Αρίστων» που βάζει ταφόπλακα στην μόνιμη και σταθερή εργασία, διαλύοντας τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξασφαλίζοντας κέρδη στους εργολάβους που καραδοκούν να αλώσουν τις υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες τους.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πως με τον αγώνα τους μόνο εάν βγουν στο δρόμο με δυνατή και βροντερή φωνή μπορούν να τους φοβίσουν!!!

Η μαζική και δυναμική συμμετοχή μας στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 είναι απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση διεκδίκησης και αντεπίθεσης προκειμένου όχι μόνο για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους αλλά και για να διεκδικήσουμε την διεύρυνση των δικαιωμάτων που μας καταλήστεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Comments are closed.


Recent Posts

H Γαλλία θα δώσει 12 νέα πυροβόλα στην Ουκρανία που προορίζονταν για τη Δανία

Η Γαλλία είναι πιθανό να παραδώσει στην Ουκρανία 6 έως 12 νέα αυτοπροωθούμενα πυροβόλα Caesar, που αρχικά προορίζονταν για τη…

4 ώρες ago

Λιθουανία: «Ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο ανώτατος Ρώσος διπλωμάτης

Το υπουργείο Εξωτερικών στην Λιθουανία κήρυξε σήμερα ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) τον ανώτατο διπλωμάτη της Ρωσίας στη χώρα. «Οι…

5 ώρες ago

Διαμαρτύρεται το Κίεβο ότι καθυστερούν τα χρήματα της ΕΕ

Η ΕΕ πρέπει να επιταχύνει τον ρυθμό της οικονομικής της βοήθειας προς την Ουκρανία. Αυτό το μήνυμα στέλνει στις Βρυξέλλες…

5 ώρες ago

Σοκ με Ζέκα, υπέστη ξανά ρήξη χιαστού

Δυστυχώς οι φόβοι πως ο Κάρλος Ζέκα έχει υποστεί ξανά σοβαρό τραυματισμό επιβεβαιώθηκαν, με την Κοπεγχάγη να ενημερώνει πως 34χρονος…

5 ώρες ago

Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων

Το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Όπως ανακοινώθηκε,…

5 ώρες ago

«Χαστούκι» Κομισιόν στην Τουρκία για το Τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η πρώτη αντίδραση της ΕΕ μετά τη συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης επαναλαμβάνει την τοποθέτηση που είχε η Ένωση το 2019.…

5 ώρες ago