ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Να ανοίξουν τα σεντούκια» -Οξύνει την αντιπαράθεση με ΑΔΕΔΥ

«Νερό στο μύλο» της αντιπαράθεσης με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ρίχνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια της να προσφύγει στα δικαστήρια κατά εννέα Ομοσπονδίων, ζητώντας να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες επειδή όφειλαν συνδρομές, «προασπίζει την αξιοπιστία και το κύρος» της κορυφαίας συνδικαλιστικής Οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Η κίνηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ και του πρόεδρους της κ. Μπαλασόπουλου, έχει ήδη αποδοκιμαστεί από παρατάξεις και στελέχη της ΑΔΕΔΥ, που κάνουν λόγο για «πρωτοφανείς ενέργειες». Ωστόσο η πλειοψήφια της ΠΟΕ – ΟΤΑ επιμένει και στην ανακοίνωση της, αναφέρει:

«Με παρέμβαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απετράπη η παραβίαση του Καταστατικού της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η αλλοίωση του αποτελέσματος του 36ου Τακτικού-Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου που επιχείρησε η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφασίζοντας για παραταξιακά οφέλη και μόνο και κατά το δοκούν την αλλοίωση των κοινών κανόνων που οφείλουν όλοι να σέβονται, επιτρέποντας σε ομοσπονδίες που για χρόνια όφειλαν συνδρομές, να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την πρώτη στιγμή αντέδρασε στις μεθοδεύσεις αυτές και προκειμένου να διαφυλαχθεί η νομιμότητα που απορρέει από τον Συνδικαλιστικό Νόμο (Ν.1264/1982) και αφορά κάθε καταστατικό Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας Ασφαλιστικά Μέτρα ζητώντας την πιστή εφαρμογή του καταστατικού.

Είναι εκείνοι που ένα χρόνο πριν έφτασαν την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε θλιβερό οικονομικό αδιέξοδο. Είναι εκείνοι που, ενώ αποτύγχαναν να διοικήσουν τα του οίκου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., διεκδικούν να «κρατήσουν το τιμόνι» της Συνομοσπονδίας για το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του δικαίωσε την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και με το σκεπτικό της παραβίασης πλείστων διατάξεων του Καταστατικού της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του Συνδικαλιστικού Νόμου 1264/1982 απαγόρευσε την άσκηση του δικαιώματος «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» σε όσους δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους ως όφειλαν σύμφωνα με το Καταστατικό της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Και είναι αυτονόητο πως σκοπός της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν είναι ο αποκλεισμός Ομοσπονδιών μιας και γνωρίζουμε πως τελικά θα «ανοίξουν τα σεντούκια» και όλες οι Ομοσπονδίες θα εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την οργάνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ήταν και είναι το κοινό μας σπίτι. Είναι αυτονόητο πως όλοι μας έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η άποψη πως κάποιοι θα απολαμβάνουν δικαιώματα γιατί κάποιοι άλλοι θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ρίχνει «νερό» στον μύλο της απαξίωσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Και αυτό όσο περνά απ΄ το χέρι μας δεν θα το επιτρέψουμε.

Είναι καιρός η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να ανακτήσει επιτέλους την αξιοπιστία της τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά. Είναι στο χέρι όλων μας με κύριο όπλο τη συνέπεια και την αξιοπιστία να κερδίσουμε το σεβασμό των Δημοσίων Υπαλλήλων που οφείλουμε πάντα με συνέπεια να εκπροσωπούμε. Η ενέργεια αυτή της Π.Ο.Ε.-ΟΤ.Α ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει για να προασπίσει την αξιοπιστία και το κύρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!