υποκλοπές-και-στην-περιφέρεια-πελοπο-1064737
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 31.08.2022 | 10:46

Υποκλοπές και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -Τον Μητσοτάκη καταγγέλλει ο Τατούλης

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία που αναμένεται να προκαλέσει νέους τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό αλλά και αλυσιδωτές αντιδράσεις προχώρησε ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σχετικά με το ζήτημα το κοριού, ο οποίος βρέθηκε στο γραφείο της πρώην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, τοΜάρτιο του 2018.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο θέμα εμπλέκονται το γραφείο του κ. Μητσοτάκη και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης.

«Εγώ έχω πει σε κρυφό χρόνο ότι την ιστορία του κοριού την έστησε το γραφείο Μητσοτάκη με εντολή, με πρώτο φυσικό και ηθικό αυτουργό το Θανάζη το Νέζη… Με ονόματα τα λέω», είπε επί λέξη ο κ. Τατούλης. Υπενθυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο ο Πέτρος Τατούλης ήταν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της ΝΔ, ωστόσο υπήρχαν έντονα «σύννεφα» στη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε αποφασίσει να αποσύρει την στήριξη του, από τον Π. Τατούλη, κάτι που τελικά έγινε και στις τελευταίες Περιφερειακές Εκλογές, εξελέγη ο Παναγιώτης Νίκας που στηρίχθηκε από το κυβερνών κόμμα.

Στο 2:47:36 του βίντεο οι επίμαχες αναφορές του Πέτρο Τατούλη για τον Θ. Νέζη:

Ο κ. Τατούλης με τις καταγγελίες του, ουσιαστικά υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την συνδρομή στενών συνεργατών του είχαν από το 2018 – και πριν αναλάβουν την εξουσία – στήσει δίκτυο παρακολουθήσεων μέσω κοριών τότε. Μάλιστα η εμπλοκή του ονόματος του Θανάση Νέζη μόνο τυχαία επιλογή δεν είναι από τον Π. Τατούλη.

Ποιος είναι ο κ. Νέζης; Ο (πραγματικά)  εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Θανάσης Νέζης, ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσηνία, βρίσκεται στο πλευρό του Κ. Μητσοτάκη σχεδόν από την πρώτη μέρα, που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ασχολήθηκε με την πολιτική. Στα πρώτα του βήματα δίπλα στον κ. Μητσοτάκη ο ρόλος του ήταν διακριτικός, καθώς το όνομά του δεν είχε εμπλακεί σε παρασκηνιακές ιστορίες.  Ωστόσο ο ίδιος κατάρτισε τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές του 2019 και συνεχίζει να έχει σημαντικό ρόλο στο πλευρό του πρωθυπουργού.  

Η αντίδραση του Θανάση Νέζη

Ο εκ Μεσσηνίας σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης, κληθείς να σχολιάσει όσα ο κ. Τατούλης υποστήριξε, μιλώντας στο messiniapress, εξέφρασε την έκπληξή του και τόνισε ότι έμαθε τις σχετικές αναφορές από τα ΜΜΕ. Τόνισε ότι ήδη έχει ενημερωθεί ο δικηγόρος του, ενώ σημείωσε ότι θα ζητήσει τα πρακτικά του Συμβουλίου. Δήλωσε, δε, αποφασισμένος να προσφύγει στη δικαιοσύνη.