Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση κινδυνεύει να μείνει η Σαμοθράκη

Τον κίνδυνο να παραμείνει χωρίς συγκοινωνία αντιμετωπίζει η Σαμοθράκη. Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του ακριτικού νησιού με την Αλεξανδρούπολη συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε στη νομαρχία, με πρωτοβουλία του νομάρχη Εβρου Νικόλαου Ζαμπουνίδη.

Οι φορείς ενημερώθηκαν για τον αποκλεισμό του ΣΑΟΣ 2 από το διαγωνισμό ανάθεσης της άγονης γραμμής Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης και εξέφρασαν την άποψη ότι το ΣΑΟΣ 2 θα πρέπει να συνεχίσει να εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, καθώς πρόκειται για ένα νέο πλοίο ηλικίας 8,5 χρονών, ειδικά ναυπηγημένο για τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του εν λόγω δρομολογίου.

Για το θέμα αυτό, απέστειλαν σχετική επιστολή στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσιο Παπαληγούρα, με τον οποίο ζητούν να συναντηθούν την ερχόμενη δευτέρα, προκειμένου να του εκθέσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

«δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φύγει το ΣΑΟΣ 2 από τη γραμμή Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης. Είναι ένα καράβι 8,5 ετών, αξιόπιστο, αξιόπλοο και καλύπτει τη διαδρομή σε 2 ώρες. δεν θα δεχθούμε να μας φέρουν ένα καράβι 30 και 35 χρονών που θα κάνει 3, 5 ώρες τη διαδρομή αυτή. δεν θα μας γυρίσουν πίσω 30 και 40 χρόνια», δήλωσε ο νομάρχης Έβρου Νικόλαος Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε: «με κάθε τρόπο πρέπει να υπάρχει ένα αξιόπιστο πλοίο και πρέπει να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό. Εμείς ζητάμε το πλοίο αυτό να είναι το ΣΑΟΣ 2, γιατί είναι το μοναδικό πλοίο σήμερα στο Αιγαίο που ναυπηγήθηκε για τις ανάγκες αυτής της γραμμής, από τους Σαμοθρακίτες».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο πρόεδρος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου Γεώργιος Μηνόπουλος και οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης Γεώργιος Αλεξανδρής και Ιωάννης Πετρούδας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση