ΧΥΤΑ Φυλής: Επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αναφορών

Τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στη Φυλή επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αναφορών που πραγματοποιεί επίσκεψη αυτές τις μέρες στην χώρα μας. Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνόδευαν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντής και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Πάντζας.

Τα μέλη της Επιτροπής ξεναγήθηκαν στον χώρο όπου πραγματοποιείται η υγειονομική ταφή των παραγόμενων απορριμμάτων του λεκανοπεδίου και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την άριστη κατάσταση που επικρατεί στο ημερήσιο μέτωπο διαχείρισης των απορριμμάτων (όπως φαίνεται και από τις συνημμένες φωτογραφίες).

Επίσης ενημερώθηκαν συνοπτικά για τις λειτουργίες που εκτελούνται στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και τις εγκαταστάσεις που περιλαμβάνει.

Στα μέλη της Επιτροπής επιδείχθηκε ακόμη φωτογραφικό υλικό από την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν, που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή διαχείριση, που γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία, στο περιβάλλον και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρέστησαν εκπρόσωποι από την Επιτροπή Αγώνα κατοίκων της Φυλής και από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής που ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι :

«Η επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν ήταν προγραμματισμένη και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είχαμε την ευκαιρία να παραστούμε και να ενημερώσουμε τα μέλη της διεξοδικά. Στόχος μας ωστόσο είναι το προσεχές χρονικό διάστημα να μεταβούμε και να συναντηθούμε στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον παρουσιάζοντας αναλυτικά τις δράσεις που υλοποιούμε για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπροστά, να αλλάξουμε ριζικά τις νοοτροπίες και τις λογικές του χθες, κόντρα στα συμφέροντα, κόντρα στις συντεχνιακές πρακτικές που εμποδίζουν τη δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών στα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]