ΡΟΗ
προηγ επομ

Ξεκινούν τα έργα για τη βελτίωση οχτώ κόμβων στο Ν. Ηρακλείου

Υπογράφηκε την Τρίτη η σύμβαση κατασκευής του τελευταίου υποέργου προϋπολογισμού  1.180.000 ευρώ που αφορά τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κρήτης. Το υποέργο του οποίου η σύμβαση υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και την ανάδοχη εταιρία «Νότος Κατασκευαστική Α.Ε.» αφορά τη βελτίωση  των διασταυρώσεων-κόμβων σε 8 θέσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ηρακλείου.

Το έργο αφορά την βελτίωση και κατασκευή των  κόμβων:

  1. Κόμβος στη συμβολή των οδών Αυλή-Ινι-Σχοινιάς,(οικισμός Ίνι).
  2. Κόμβος Μοίρες-Μάταλα και Σίβα-Καμηλάρι
  3. Κόμβος στη συμβολή των οδών Πετροκεφάλι-Πιτσίδια και Πετροκεφάλι-Σίβα (θέση Αγία Μαρίνα)
  4. Κόμβος στην Κ.Πουλιά (συμβολή των οδών προς Άνω Πουλιά, προς Άνω Καστελιανά και δημοτικών δρόμων)
  5. Κόμβος στη διακλάδωση προς το Ι.Τ.Ε. (κόμβος επ.οδ.Ηρακλείου-Βουτών περί τη χ.θ. 3+750)
  6. Κόμβος Φαιστού με δρόμο προς Πιτσίδια (Φαιστός-Πετροκεφάλι-Πιτσίδια)
  7. Κόμβος Κυλιστού.
  8. Κόμβος οικισμού Αμιρά.

Η κατασκευαστική εταιρία, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο σε 10 μήνες.

Είναι ένα ακόμα σημαντικό έργο, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  τονίζοντας ότι « για την ολοκλήρωση της πρώτης εργολαβίας  για την οδική ασφάλεια της Κρήτης έχει ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο ο διαγωνισμός  για την οδική ασφάλεια 30.000.000,00 προϋπολογισμού  και υπογράψαμε την τελευταία σύμβαση  με προϋπολογισμό 1.180.000,00. Παράλληλα προετοιμαζόμαστε  για τις μελέτες που πρέπει να είναι έτοιμες ούτως ώστε μέχρι τέλους του χρόνου να έχουμε ολοκληρώσει ένα ακόμα μεγάλο έργο  για να μπορεί να ενταχθεί  από τον νέο χρόνο σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα». Με το στόχο αυτό, πρόσθεσε, « θέλουμε να διασφαλίσουμε   την οδική ασφάλεια στο επαρχιακό δίκτυο και εκτιμούμε ότι μπορούμε να έχουμε έτοιμες μελέτες  που θα ξεπερνούν τα 50.000.000,00 μέχρι τέλους του χρόνου. Εκτός από τις υπηρεσίες μας  αυτή τη περίοδο ολοκληρώνει και η ΕΓΝΑΤΙΑ  αρκετές μελέτες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.  Η ολοκληρωμένη πρόταση μας θα είναι κοντά στα 50.000.000,00 ούτως ώστε από το ξεκίνημα της νέας περιόδου να μπορούμε να εντάξουμε ένα ακόμα έργο στην οδική ασφάλεια γιατί το μεγάλο πρόβλημα στην Κρήτη είναι η οδική ασφάλεια  εμείς έχουμε την ευθύνη στο επαρχιακό δίκτυο και με αυτήν την ευθύνη αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην οδική ασφάλεια και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια  για να ολοκληρώνουμε μελέτες αλλά να ολοκληρώνουμε και έργα. Το έργο των 30.000.000,00 θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους  του χρόνου  και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το νέο έργο πιστεύω μέχρι την άνοιξη του 2014 η νέα οδική ασφάλεια για το επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης».

 

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι τα άλλα υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 28.000.000 και τα οποία εκτελούνται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου και αφορούν : κατασκευή νέων αντιολισθηρών ταπήτων, διαγράμμιση οδοστρωμάτων, αντικατάσταση παλαιών και τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΡΓΑ, ΣΥΜΒΑΣΗ, ΚΟΜΒΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!