Ξεκινούν οι εργασίες για το γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Λάρισας

Την έναρξη των εργασιών στο γυμναστήριο του 10ου Γυμνασίου – Λυκείου ανακοίνωσε η νομαρχία Λάρισας.

Σύμφωνα με τη νομαρχία, μετά τις πολλές προσπάθειες για εξεύρεση οικοπέδου από το δήμο, ώστε το γυμναστήριο που θα κατασκευαστεί να μην περιορίσει τον αύλειο χώρο, η νομαρχία διαπιστώθηκα « ότι υπάρχει αδιέξοδο, λόγω υπαναχώρησης του ιδιοκτήτη του οικοπέδου και την προβολή υπέρογκων αξιώσεων εκ μέρους του».

Κατόπιν αυτού, η νομαρχία Λάρισας ανακοινώνει την έναρξη εργασιών κατασκευής -όπως άλλωστε είναι κοινή απαίτηση- καθώς εάν δεν ξεκινήσει το έργο:

α. Υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να ματαιωθεί και να χάσει οριστικά το σχολείο και η συνοικία έναν σπουδαίο χώρο άθλησης για τα σημερινά παιδιά αλλά και τις γενιές που θάρθουν
β. θα προκληθεί μεγάλη σπατάλη δημοσίου χρήματος , αφού ο έργολάβος –που έχει υπογράψει σύμβαση με τη νομαρχία- θα πρέπει να αποζημιωθεί με υπέρογκα ποσά.

«Πρέπει όλοι πλέον να καταλάβουν ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει. Η νομαρχία έχει χρέος να αποφασίζει και να παράγει έργο και αυτό θα πράξει», επισημαίνει η νομαρχιακή αρχή, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες με το δήμο για την απόκτηση μελλοντικά χώρων ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσκτηση οικοπέδων.

Μάλιστα, σημειώνει ότι τα δένδρα που θα κοπούν για να γίνει το γυμναστήριο θα αντικατασταθούν αμέσως και θα αναπληρωθεί σύντομα ο χώρος πρασίνου.

Η νομαρχία Λάρισας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν για την ανέγερση του Γυμναστηρίου, τονίζοντας «τα ζητήματα της εκπαίδευσης απαιτούν γενναιότητα και τόλμη και πιστεύουμε ότι αυτή θα επιδειχτεί από όλους. Οι πολίτες της συνοικίας γνωρίζουν πια πολύ καλά όλες τις πτυχές του θέματος και ασφαλώς κρίνουν τις αποφάσεις όλων μας».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!