Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης 4 παιδικών χαρών στη Νίκαια

Στην ανάπλαση 4 παιδικών χαρών σε κεντρικά σημεία της Νίκαιας προχωρά η νομαρχία Πειραιά, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και κυρίως των μικρών παιδιών που ασφυκτιούν από την έλλειψη ελεύθερων χώρων για ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, υλοποιείται με χρηματοδότηση της νομαρχίας, βάσει μελέτης που εκπόνησε ο δήμος της Νίκαιας, μετά την υπογραφή της αναγκαίας προγραμματικής σύμβασης.

Πρόκειται για παιδικές χαρές, οι οποίες βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Νίκαιας και συγκεκριμένα στις πλατείες 25ης Μαρτίου, δαβάκη, Ηρώων Πολυτεχνείου και Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, στις οποίες προσφεύγουν καθημερινά δεκάδες μικρά παιδιά για διασκέδαση και παιχνίδι.

Οι αναπλάσεις των παιδικών χαρών περιλαμβάνουν την αποξήλωση, απομάκρυνση των παλαιών και την τοποθέτηση νέων οργάνων όπως κούνιες, τραινάκια, πύργους, δοκούς ισορροπίας, που τηρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Το πρόγραμμα αναπλάσεων παιδικών χαρών που υλοποιεί η νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής θα συνεχιστεί με επόμενους σταθμούς τους δήμους Πειραιά και Κορυδαλλού.

Ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας δήλωσε σχετικά «για τη νέα γενιά, που η έλλειψη ελεύθερων χώρων την εγκλωβίζει στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών, μπροστά από τις τηλεοράσεις και στις οθόνες υπολογιστών, υλοποιούμε σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση ένα σπουδαίο πρόγραμμα αναπλάσεων χώρων αθλοπαιδιών και παιδικών χαρών το οποίο βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης».

Παράλληλα, η νομαρχία Πειραιά προχωρά στην εκτέλεση τριών ακόμη έργων συνολικού προϋπολογισμού 117.000 ευρώ, εκ των οποίων τα δύο αφορούν έργα οδοποιίας και το ένα αθλητικές υποδομές.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση