Ξεκίνησαν οι εργασίες στη νέα πτέρυγα του γηροκομείου Κομοτηνής

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, ξεκίνησαν οι εργασίες αποπεράτωσης της νέας πτέρυγας της «Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Χριστιανικού Συλλόγου Κομοτηνής – Η Ορθοδοξία», του εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος κτιρίου, καθώς και του εξοπλισμού του συγκροτήματος.

Στον αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χουσεΐν Ερτζάν, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Ζηλούδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και το προσωπικό του Γηροκομείου.

«Θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο ανθρώπινες στιγμές στην θεσμική μου παρουσία», ανέφερε ο Περιφερειάρχης κατά την διάρκειας της τελετής και ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν ώστε να τελεσφορήσει το συγκεκριμένο έργο.

Παράλληλα ανέφερε πως είναι ένα έργο «εξαιρετικής θεσμικής συνεργασίας» και επεσήμανε πως «παρόμοια έργα που έχουν σχέση με την κοινωνική φροντίδα, υλοποιούνται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

Τα αναμενόμενα οφέλη που υπολογίζεται ότι θα προκύψουν από την υλοποίηση του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 3.290.000 ευρώ, αναμένεται να είναι τα εξής:

  • Παροχή περίθαλψης από εξειδικευμένο προσωπικό σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας με διάφορα προβλήματα
  • Κάλυψη των αναγκών των παραπάνω ανθρώπων
  • Σημαντική βοήθεια προς τις οικογένειές τους οι οποίες πολύ σπάνια έχουν την γνώση και τους πόρους να καλύψουν τις ανάγκες των οικείων τους
  • Κάλυψη των νέων θέσεων εργασίας από ανενεργό ανθρώπινο κεφάλαιο της περιοχής
  • Εξασφάλιση μιας ήσυχης και άνετης ζωής σε ομάδα συνανθρώπων μας που έχει πραγματικά ανάγκη.
  • Ο ωφελούμενος πληθυσμός υπολογίζεται σε ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της Ροδόπης, καθώς οι 50 κλίνες του γηροκομείου Κομοτηνής θα φιλοξενούν 50 συνανθρώπους μας, παρέχοντας πολύτιμη βοήθεια στους ίδιους αλλά και τις οικογένειές τους.
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση