Ξεκινά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών στα Χανιά

Tο συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης, την περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τοπικούς φορείς.

Το συνέδριο με τίτλο «Οι Κρήτες στον Κόσμο 1913-2013» είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και απευθύνεται στο ευρύ κοινό των Κρητών.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Τα θέματα του συνεδρίου σε ενότητες είναι:

Πέμπτη 25 Ιουλίου: Αναφορά στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αναφορές των Ομοσπονδιών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, καθώς και Συλλόγων από διάφορα μέρη του Κόσμου και της Ελλάδας.

Ακολουθεί η παρουσίαση του έργου των ΑΕΙ και των Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης.

Παρασκευή 26 Ιουλίου: Θέματα σχετικά με την οικονομία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή και μεταποίηση τοπικών προϊόντων, τη συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις Κρητών στο εξωτερικό, την πολιτιστική κληρονομιά, τον τουρισμό, τις υποδομές, τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Κρήτης και άλλα αναπτυξιακά θέματα υπό το πρίσμα της σημερινής οικονομικής κρίσης.

Σάββατο 27 Ιουλίου: Οι ομιλητές θα ασχοληθούν με την Ιστορία της μετανάστευσης των Κρητών και την μετανάστευση ως φαινόμενο των καιρών.

Κυριακή 28 Ιουλίου: Τιμητικές εκδηλώσεις για τους αγωνιστές της Ένωσης της Κρήτης.

Παράλληλα, με τις κυρίως εργασίες του συνεδρίου, οργανώνεται ιδιαίτερο πρόγραμμα εργασιών για τη νεολαία των απόδημων Κρητών.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!