Ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του υποθαλλάσιου αγωγού της Αίγινας

Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά η σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης,  για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας, ένα έργο που όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, θα επάρκεια και ποιότητα νερού του Αργοσαρωνικού.

Η τελική έγκριση δόθηκε μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Καστικάρης σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αίγινας Θεοδόσιο Σακκιώτη ευρεία σύσκεψη για τον συντονισμό των τελικών ενεργειών Περιφέρειας Αττικής – Δήμου Αίγινας.

Μετά από την τελική εκτίμηση της κατάστασης, αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για τη σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης, ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας – Δήμου για την χρηματοδότηση, δημοπράτηση και κατασκευή του μεγάλου έργου του υποθαλάσσιου αγωγού.

«Μέσα από την απρόσκοπτη και συνεχή συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας, το μείζον ζήτημα του υποθαλάσσιου αγωγού προχωράει αποφασιστικά και ουσιαστικά. Μετά από μεγάλο και επίπονο αγώνα παρακάμφθηκαν οι μεγάλες γραφειοκρατικές δυσκολίες, οι τελικές διαδικασίες προχωρούν και το όνειρο δεκαετιών να έχει η Αίγινα επάρκεια και ποιότητα νερού μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα. Η Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και εγώ προσωπικά, είμαστε παρόντες στο πλευρό της Αίγινας με καθαρές και οριστικές λύσεις, ώστε με έργο να πάμε μπροστά», τόνισε μετά τη σύσκεψη ο κ. Κατσικάρης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Γενικός Διευθυντής υποδομών της Περιφέρειας Θόδωρος Καρδοματέας, ο Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων Νάσος Μοσχολέας, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας, καθώς και οι μελετητές του έργου.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΓΩΓΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΙΓΙΝΑ


Αφήστε μια απάντηση