Χατζημάρκος για μεταναστευτικό: «Φτάνουν πια οι διαπιστώσεις»

Στην Μυτιλήνη βρέθηκε σήμερα Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, όπου πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), με θέμα τη διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Νωρίτερα και πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Χατζημάρκος, μαζί με όλους του Περιφερειάρχες, μετέβησαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου έχει διαμορφωθεί ένας πρόχειρος καταυλισμός για τις χιλιάδες των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται  στο νησί και που ξεπερνούν τις 14.500. Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών στην Μυτιλήνη είναι πλέον εκτός ελέγχου και μη διαχειρίσιμο από τους τοπικούς φορείς, ενώ το ρεύμα διαρκώς διογκώνεται, με τις αφίξεις προσφύγων και παράτυπων μεταναστών να υπολογίζονται περί τις 4.000 ημερησίως.

Ακολούθησε η έκτακτη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ στο κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου υπό τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Κώστα Αγοραστό και παρουσία των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας  και των φορέων του νησιού.

«Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών που δέχονται τα νησιά μας, έχει εξελιχθεί σε ένα καθημερινό αγώνα που οι νησιώτες μόνοι μας, όπως είμαστε μέχρι σήμερα, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Απαιτούμε εθνικό σχέδιο, κυβερνητικές αποφάσεις, ευρωπαϊκή πρωτοβουλία και χρηματοδότηση και αυτά, χθες! Φτάνει πια με τις διαπιστώσεις και με τις αποτυπώσεις» τόνισε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Χατζημάρκος θα βρίσκεται στην Κω, όπου μεταβαίνουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης κ. Δημήτρης  Αβραμόπουλος,  ο α’ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. F. Timmermans και υπουργικό κλιμάκιο, προκειμένου να  συμμετάσχει σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από το κύμα προσφύγων και μεταναστών.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΛΕΣΒΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!