Χάος: Πάνω από 10.000 πρόσφυγες στην Ειδομένη – 6.200 πρόσφυγες περιμένουν στα νησιά

Συνεχίζεται το «μαρτύριο της σταγόνας» στην Ειδομένη, καθώς το τελευταίο 24ωρο οι αρχές της γειτονικής χώρας επέτρεψαν τη διέλευση από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, σε μόλις 320 πρόσφυγες.

Μετά τη χθεσινή νεροποντή, ο καταυλισμός, που έχει κατακλυσθεί από περισσότερους από 10.000 ανθρώπους, έχει μετατραπεί σε απέραντο βαλτότοπο, με παιδιά να παίζουν στην λάσπη και να προσπαθούν να στεγνώσουν και να ζεσταθούν σε μικρές εστίες φωτιάς.

Αυτή την ώρα, η ουδέτερη ζώνη είναι κλειστή.

Στο μεταξύ, πάνω από 6.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πιστοποιηθεί και περιμένουν να αναχωρήσουν για Πειραιά ή Καβάλα από Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Ειδικότερα, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο αν και έχει πιστοποιηθεί, σήμερα στις 9 το πρωί ανερχόταν σε 4.067. Όλο το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι σήμερα το πρωί 1.127 πρόσφυγες είχαν πιστοποιηθεί στο hot spot της Μόριας.

Στη Χίο, χθες και μέχρι στις 9 σήμερα το πρωί, πιστοποιήθηκαν 706 πρόσφυγες. Στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή 1.507 πρόσφυγες.

Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 223 νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στο νησί βρίσκονται 664 άτομα έτοιμα να αναχωρήσουν.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΝΗΣΙΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΙΔΟΜΕΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!