Ξανά ζωή στο Αττικό Άλσος από την Υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιώς

Μετά το Πεδίον του Άρεως, ξεκινά και η ανάπλαση του Αττικού Άλσους.
Πρόκειται για ένα «σημαντικό σταθμό» τόνισε η Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Ντίνα Μπέη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών-Πειραιώς όπου παρουσιάστηκε το έργο της αποκατάστασης και της αναδιάρθρωσης το Αττικού Άλσους, επισημαίνοντας τη σημαντική συμβολή της Φώφης Γεννηματά, του Περιφερειάρχη Χαράλαμπου Μανιάτη, αλλά και του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, καθώς επίσης και του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην διεκδίκηση, στην μελέτη, στην εκπόνηση, στην επίβλεψη και στην ολοκλήρωση του έργου.

«Φιλοδοξούμε ο πράσινος αυτός χώρος υπερτοπκής εμβέλειας και σημασίας των 650 στρεμμάτων, που δίνει οξυγόνο όχι μόνο στους κατοίκους των όμορων δήμων (Αθήνας, Γαλατσίου, Φιλοθέης, Ψυχικού) αλλά και σε όλο το Λεκανοπέδιο, να αποτελέσει το καλοκαιρινό καταφύγιο των κατοίκων του Λεκανοπεδίου» σημείωσε στην ομιλία της η κ. Μπέη και υπογράμμισε ότι «ο κυρίαρχος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη του δασικού πρασίνου, υψηλού πρασίνου, στο Αττικό Άλσος σε συνδυασμό με τη δημιουργία κατάλληλων χώρων αθλητισμού, εκπαίδευσης και πολιτισμού».

Όπως ανέφερε η Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς στο πλαίσιο της ανάπλασης του Αττικού Άλσους οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε σύνολο 180 στρεμμάτων, όπου:

– Φυτεύουμε 1165 νέα δένδρα και 1277 ποώδη και θαμνώδη φυτά και διαμορφώνουμε βοτανικό περίπατο για την γνωριμία με δέντρα της Αθήνας

– διαμορφώνουμε υπαίθριο φυτολόγιο για την ανάδειξη των φυτών της περιοχής καθώς και γεωλογικό εκθετήριο και μικρό μετεωρολογικό σταθμό για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

– Αντικαθιστούμε το δίκτυο πυροπροστασίας και άρδευσης

– δημιουργούμε νέες παιδικές χαρές αλλά και χώρους σκιάστρων ως σημεία ξεκούρασης και κοινωνικής συναναστροφής για τους επισκέπτες

– Ανακαινίζουμε και εκσυγχρονίζουμε το υπαίθριο θέατρο

– Αναμορφώνουμε το δίκτυο μονοπατιών και χαράσσουμε ειδικές διαδρομές για jogging.

– Αναβαθμίζουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και δημιουργούμε χώρο εκμάθησης αναρρίχησης.

Να σημειωθεί ότι στόχος της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς, όπως και στην περίπτωση του Πεδίου του Άρεως, είναι το Αττικό Άλσος να γίνει ένας φιλόξενος και λειτουργικός χώρος για όλες τις ηλικίες για όλες τις εποχές του χρόνου. «δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν, θέλουμε να εξασφαλίσουμε κίνητρα και λόγους για να αγαπήσουν και να φροντίσουν όλοι αυτό τον ξεχωριστό ιστορικό και φυσικό τόπο» είπε χαρακτηριστικά κ. Μπέη.

Από την πλευρά του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «σε μια εποχή που το περιβάλλον της Αττικής εκπέμπει σήμα κινδύνου και δεν υπάρχουν περιθώρια για λόγια, εμείς προχωράμε με έργα πνοής και προοπτικής, όπως το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Αττικού Άλσους, ύψους 8.9 εκατομμύριων ευρώ» και επισήμανε «στην Νομαρχία Πειραιά από την πρώτη στιγμή που ζητήθηκε η αρωγή μας τη προσφέραμε με ενθουσιασμό».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!