Χαλκιδική: Σύσκεψη για την αντιπυρική οργάνωση

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής προκειμένου να οργανωθεί κατά το τρέχον έτος ο αντιπυρικός αγώνας. Την συγκάλεσε προσκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας – Υποστράτηγος Γεώργιος Παυλίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστιικής Υπηρεσίας Πολυγύρου κ.Σκούμπρας, εκπρόσωποι της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ., εκπρόσωπος του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, εκπρόσωποι των Δήμων, του Λιμενικού, της ΔΕΗ, των Δασαρχείων, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε.Χ. και εκπρόσωποι όλων των εθελοντικών οργανώσεων του Νομού.

Η ύπαρξη χωματερών μέσα σε δασικές εκτάσεις, τα σκουπίδια που υπάρχουν μέσα στα ρέματα, το ελεύθερο κάμπινγκ και η έλλειψη χρηματοδότησης για καθαρισμό και αντιπυρικές ζώνες είναι μερικά από τα βασικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε συνδυασμό με τον διαγραφόμενο κίνδυνο της λειψυδρίας, για να προστατευτούν αποτελεσματικά οι δασικές εκτάσεις, οι οικισμοί και οι δενδροκομικές καλλιέργειες του Νομού.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση