Χαιρετισμός του Γ. Σγουρού στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

Χαιρετισμό στο συνέδριο Παγκόσμιο Συνέδριο φιλοσοφίας, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα, απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής. Ο Γιάννης Σγουρός, τόνισε ότι διοργάνωσή του συνεδρίου στην Ελλάδα ήταν ένα όρμα δεκαετιών που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, έγινε πραγματικότητα και τόνισε τη σπουδαιότητα του φιλοσοφικού στοχασμού στο δημόσιο λόγο και πάνω στα κρίσιμα παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν την ανθρωπότητα.

Ο χαιρετισμός του Γιάννη Σγουρού

«Αγαπητοί σύνεδροι,  εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, θα ήθελα να σας απευθύνω ένα σύντομο χαιρετισμό.

Για την Περιφέρεια Αττικής αλλά και για τη χώρα μας υπήρξε υψίστη τιμή η διοργάνωση του 23ου Παγκόσμιου συνεδρίου Φιλοσοφίας.

Η διοργάνωσή του αποτελούσε για δεκαετίες το μεγάλο όραμα των ανθρώπων που υπηρετούν τη φιλοσοφία στη χώρα μας και σήμερα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, άλλων φορέων αλλά και χιλιάδων εθελοντών, έγινε πραγματικότητα.

2.000 φιλόσοφοι από 105 χώρες μας πρόσφεραν μέσα από ένα γόνιμο διάλογο ένα μοναδικό  πλούτο γνώσεων, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του φιλοσοφικού στοχασμού στο δημόσιο λόγο και πάνω στα κρίσιμα παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν την ανθρωπότητα.

Σε μια εποχή πρωτοφανούς τεχνολογικής ανάπτυξης και επίπλαστης υλικής αφθονίας και αγαθών, για τα οποία ο Σωκράτης έλεγε «Πόσο πλούσιος είμαι που δεν τα έχω ανάγκη», το συνέδριο έθεσε ως κεντρικό στόχο τη διερεύνηση της ‘φιλοσοφίας ως έρευνα και τρόπο ζωής.

Ασφαλώς και θα ήταν ανέφικτο το να προσπαθήσω να καταγράψω το μέγεθος της προσφοράς του  23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας. Από την πλευρά μου θα περιοριστώ στο αρχαίο ελληνικό ρητό «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» και θα σας πω μέσα από την καρδιά μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση