Βράβευση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στη PHILOXENIA

Ως μία από τις καλύτερες συμμετοχές θεωρήθηκε η φετινή, της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην 29η Διεθνή έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου παράλληλα με την έκθεση POLIS.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον ελλαδικό χώρο  με την οποία ολοκληρώνει και η Περιφέρεια τις συμμετοχές της κατά το τρέχον έτος. Η έκθεση εγκαινιάστηκε από την  υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία τόνισε πως η φετινή διοργάνωση της PHILOXENIA, αποτελεί πλέον τουριστικό γεγονός με διεθνή ακτινοβολία.

Στην έκθεση, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, τιμήθηκε με το βραβείο «καλύτερης δημιουργίας» για την ολοκληρωμένη, λειτουργική και άψογη συμμετοχή της. Το Περίπτερο της Περιφέρειας, το οποίο επισκέφτηκε κατά την πρώτη ημέρα η Yπουργός, προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών αλλά και επαγγελματιών του τουρισμού, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την σοβαρή κινητικότητα που παρουσιάζει ο τομέας της παροχής υπηρεσιών στον τόπο μας.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ εξάλλου, έχει εισέλθει δυναμικά στην διεθνή τουριστική αγορά και αυτό επιβεβαιώνεται από τις κρατήσεις αλλά και το σοβαρό ενδιαφέρον ξένων operators κυρίως στον τομέα της κρουαζιέρας.

Για άλλη μία χρονιά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη συμμετοχή της στην έκθεση συνέβαλλε  με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην προβολή για την ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών στοιχείων αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και των δυνατοτήτων της σε όλα τα θεματικά πεδία του τουριστικού προϊόντος της.

Στην προσπάθεια αυτή συνέδραμαν τόσο στελέχη της Περιφέρειας, όσο και εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού που στελέχωσαν το περίπτερο κατά τις μέρες διεξαγωγής της.

Δυναμική ήταν η παρουσία της «Ονειρούπολης Δράμας» από τους διοργανωτές της, η οποία στο πλαίσιο διοργάνωσης των παράλληλων γεγονότων της περιφέρειας, προσέλκυσε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες δίνοντας μια μικρή γεύση από τα ξωτικά τις μπάντες και την ονειρόμπαλα σε όλους όσους την επισκεφτούν.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής της περιφέρειας, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Γεώργιο Γερομάρκο, ο οποίος παρουσίασε με τον πλέον συστηματικό τρόπο τον προγραμματισμό δράσεων αλλά και των πολλών πρωτοποριακών πρωτοβουλιών που η Περιφέρεια ΑΜ-Θ προωθεί και που πλέον αποδίδουν μετρήσιμα αποτελέσματα προδιαγράφοντας και μία από τις διεξόδους για την αντιμετώπιση  της οικονομικής κρίσης.

 

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, PHILOXENIA, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!