Βόλος: Χρηματοδοτείται η ανέγερση του 5ου νηπιαγωγείου

Τη δημοπράτηση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου για τη στέγαση του 5ου διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου Βόλου, το οποίο θα ανεγερθεί στη συνοικία Καραγάτς (Ογλ – Εθνικής Αντιστάσεως) δίπλα από το μεγάλο εκπαιδευτικό συγκρότημα της περιοχής, ανακοίνωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπερειφερειάρχης Μαγνησίας κ.Γιώργος Καλτσογιάννης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.613.000,00 ευρώ και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013 «Υποδομές Εκπαίδευσης», Κατηγορία Πράξεων «ανάπτυξη – βελτίωση υποδομών στην προσχολική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Το νέο νηπιαγωγείο, εμβαδού 460 τ.μ. περίπου, θα κατασκευαστεί με τις προδιαγραφές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής,  για παιδαγωγικούς λόγους αλλά πρωτίστως για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και σύμφωνα με τις αρχές του προγράμματος «Σχεδιάζοντας για όλους», που επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση παιδιών με κινητικά προβλήματα.

Τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου αξιοποιώντας τις προδιαγραφές βιοκλιματικών κτιρίων του ΟΕΚ και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Το κτήριο προβλέπεται να κατασκευαστεί στο Ο.Τ. 950 σχεδίου πόλης του Βόλου. Όλο το οικοδομικό τετράγωνο αποτελεί ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα, όπου βρίσκεται το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (στο οποίο σήμερα στεγάζεται και το 5ο Νηπιαγωγείο ), το 2ο & 3ο Νηπιαγωγείο , το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο & το 1ο Λύκειο Βόλου. Οι αύλειοι χώροι των σχολείων χωρίζονται με περίφραξη και έχουν χωριστές εισόδους. Το κτίριο αναπτύσσεται σε ένα (1) επίπεδο, ισόγειο, και αποτελείται από: δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης, πολυδύναμο χώρο – χώρο υποδοχής – βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τραπεζαρία και κουζίνα, γραφείο Νηπιαγωγών – γενική αποθήκη, χώρους υγιεινής νηπίων, χώρο υγιεινής νηπιαγωγών, χώρο υγιεινής ΑμεΑ, λεβητοστάσιο.

Οι κ.κ.Αγοραστός και Σκοτινιώτης εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το έργο θα δημοπρατηθεί σύντομα και εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις, σύντομα θα εγκατασταθεί και ο ανάδοχος για την ανέγερση του κτιρίου, ώστε το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα για να παραδοθεί σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις.

 

 

 

 

 

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΒΟΛΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση