Βιοκλιματική ανάπλαση και ποδηλατόδρομοι στην Αγία Παρασκευή

Προγραμματική σύμβαση για τη βιοκλιματική ανάπλαση οδών και τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στο δήμο Αγίας Παρασκευής, ύψους 9.520.000,00 ευρώ, θα υπογράψει η νομαρχία Αθηνών και ο δήμος Αγίας Παρασκευής.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην Αθήνα με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής , τη βελτίωση του μικροκλίματος, την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των δικτύων κυκλοφορίας πεζών, ποδηλάτων και οχημάτων.

Συγκεκριμένα το έργο προβλέπει την ανάπλαση δρόμων μήκους 7.800 μ., η οποία θα συμπεριλαμβάνει περίπου 7.200 μ. ποδηλατοδρόμων, δημιουργία ελεύθερων διαδρομών πεζών, ήπια κυκλοφορία οχημάτων σε ορισμένες περιπτώσεις και οργάνωση της επιτρεπόμενης στάθμευσης ή στάσης οχημάτων.

Όπως εκτιμάται, από το έργο αυτό θα επιτευχθεί μείωση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες έως και 5 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, θα αποσυμφορηθούν σε σημαντικό βαθμό οι οδοί περιμετρικά των νέων σταθμών αλλά και του εμπορικού κέντρου του Κοντόπευκου από σταθμευμένα οχήματα, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης και πρόσβασης σε αυτές τις περιοχές.

«Είναι καθήκον μας να αξιοποιήσουμε τη σύγχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία για να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν γίνει πλέον προβλήματα ζωής και αναπνοής για όλους τους πολίτες της Αθήνας», τόνισε ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!