Βελτιώνεται το οδικό δίκτυο Πρέβεζας

Σημαντικές βελτιώσεις και παρεμβάσεις στο επαρχιακό και βασικό οδικό δίκτυο του νομού προγραμματίζονται και υλοποιούνται από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Πρέβεζας. Ήδη σε όλο το νομό γίνονται νέες ασφαλτοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμοί, καθαρισμοί ερεισμάτων, διαγραμμίσεις αλλά και τοποθετήσεις στηθαίων και πινακίδων σήμανσης.

Ο αρμόδιος αντινομάρχης Χρ. Αρβανίτης, συνοδευόμενος από τον ανάδοχο του έργου, τον προϊστάμενο του τμήματος μελετών-κατασκευών της δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και τον επιβλέποντα μηχανικό, επισκέφθηκαν έργα που πραγματοποιούνται από τη νομαρχία στην πόλη της Πρέβεζας και συγκεκριμένα το δρόμο από το γήπεδο προς την εθνική οδό (2η Επαρχιακή οδός), όπου γίνεται ασφαλτόστρωση αλλά και το δρόμο από το 8ο δημοτικό σχολείο προς ΚΤΕΟ, στον οποίο γίνεται διαπλάτυνση, κατασκευή σωλήνων και νέος ασφαλτοτάπητας.

Παρεμβάσεις γίνονται και στην 1η επαρχιακή οδό από το νοσοκομείο προς τις ναυτικές σχολές, όπου κατασκευάζεται πεζοδρόμιο για την ασφαλή διακίνηση των πολιτών, ενώ προβλέπεται σύντομα να ολοκληρωθεί και το έργο του ηλεκτροφωτισμού.

Επιπλέον, έχει ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού περίπου 8 εκ. ευρώ, για τη βελτίωση της 1ης επαρχιακής οδού και συγκεκριμένα του οδικού τμήματος από Μαργαρώνα μέχρι Άγιο Θωμά, με πλήρη αναβάθμιση του οδοστρώματος, κατασκευή πεζοδρομίου, ποδηλατόδρομο, ηλεκτροφωτισμό κλπ. Το έργο βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι συνεννοήσεις και οι απαραίτητες ενέργειες για τις απαλλοτριώσεις.

Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του νομάρχη, του δημάρχου και υπηρεσιακών παραγόντων με όλους τους αρμόδιους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν διάφορες ενστάσεις επί των απαλλοτριώσεων.

Στόχος, όπως τόνισε ο νομάρχης Πρέβεζας, είναι εντός του καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί όλη η προετοιμασία για να δημοπρατηθεί το έργο και να αρχίσει η κατασκευή ενός σημαντικού έργου.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση