Τζιτζικώστας: Ζήτημα ζωτικής σήμασίας η ανάπτυξη του ΟΛΘ

«Η αποτελεσματική αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και η εξεύρεση μιας ουσιαστικής αναπτυξιακής προοπτικής για τον ΟΛΘ αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά την συνάντηση που ειχε με εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΟΛΘ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΟΛΘ Φανή Γουργούρη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων του ΟΛΘ Γιώργος Γιάννης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών του ΟΛΘ Λάζαρος Τανταλίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημερώθηκε διεξοδικά για τις θέσεις των εργαζομένων στον ΟΛΘ σχετικά με τη μελλοντική αξιοποίηση του οργανισμού, καθώς και για την κάθετη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ.  

« Άκουσα με προσοχή τις θέσεις των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και δέχθηκα το αίτημά τους να τεθεί το θέμα της αξιοποίησης του ΟΛΘ σε διαβούλευση σε επόμενη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, αφού βεβαίως προηγηθεί επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα λάβει θέση επί του θέματος, μόλις έχει στη διάθεσή της επίσημα και εμπεριστατωμένα δεδομένα από το ΤΑΙΠΕΔ», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΛΘ εξέθεσαν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας την επιχειρηματολογία τους σχετικά με την ξεκάθαρη διαφωνία τους στο ενδεχόμενο πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ, την οποία θα κληθούν να παρουσιάσουν επισήμως σε διαβούλευση στη Μητροπολιτική Επιτροπή της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ, όταν τους ζητηθεί.


ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΟΛΘ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!